USA sťahujú vojská na opačný koniec sveta pod rúškom chránenia a šírenia „demokracie“
09 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Medzinárodná situácia zaujíma Slovákov viac, ako to možno v Bruseli či v NATO vnímajú. Slováci sú citliví aj na vzťahy medzi Ruskom a USA. Svoj názor na to, čo sa medzi týmito veľmocami odohráva v súčasnosti vyjadril v statuse aj slovenský lobista Jozef Jacek.


USA majú nového prezidenta, ktorý ale svoju funkciu začal úplne nešťastným výrokom na svojho ruského náprotivka, ktorého nazval vrahom. Takéto niečo si na Putina doteraz nedovolil žiadny šéf Bieleho domu. USA a Rusko si brnkajú po nose na Ukrajine, čo Slovákov ešte viac znepokojuje. Jozef Jacek si v statuse na sociálnej sieti všíma veci, ktoré sú pre našu krajinu viac ako znepokojivé.
Rusko u nás mediálne vykresľujú ako hrozbu do takej miery, že aj Sputnik bol označený za zbraň

„Putin zagratuloval Bidenovi po nástupe do funkcie prezidenta a Biden poďakoval tým, že Putina nazval „vrahom“. Nebola to náhoda, ale zámer tohto zákerného senilného starca Bidena ako poďakovanie svojím sponzorom zo zbrojárského biznisu,“ konštatuje hneď v úvode Jacek, podľa ktorého sa na Ukrajine schyľuje ku konfliktu, ktorý zasiahne aj nás. „Naď povolil cez územie Slovenska v smere západ - východ 128 presunov „spojeneckých ozbrojených síl“. Takéto presuny, ale v menšom počte povolil aj Danko i keď trčal Putinovi zo zadku,“ porovnal Jacko konania dvoch pánov zo súčasnej aj predchádzajúcej vlády.



„Rusko sa u nás mediálne vykresľuje ako hrozba až do takej miery, že aj Sputnik V bol označený za „zbraň“ Rusov v hybridnej vojne a radšej obetujú tisícky občanov, aby sa „nepokazil“ vytváraný obraz Ruska a to s vedomím, že naši spojenci z EÚ sa na nás v pandémii vykašľali,“ píše ďalej Jacko. „Rusko presúva vojská a robí vojenské cvičenia v Rusku na rozdieľ od USA, ktoré sťahuje vojská na opačný koniec sveta cez cudzie územia pod rúškom chrániť a šíriť „demokraciu“ aj za cenu porušovania medzinárodných zákonov a vraždenia nevinných ľudí,“ pripája sa Jacek ku kritikom, ktorí odsudzujú presuny vojsk cez Slovensko.

USA a NATO nezaútočia na Rusko z obavy pred jeho modernými a účinnými zbraňami
Je situácia na ukrajinsko-ruských hraniciach iba ukazovaním si svalov medzi Ruskom a USA, alebo hrozí skutočný vojnový konflikt? Nad touto otázkou sa vo svojom statuse zamýšľa aj Ľudovít Fuják, komunálny politik, člen SNS. Čítať ďalej
09 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

Ako ďaleko sú ruské vojenské základne od Ameriky, a ako americké a ich spojencov od Ruska?

„Nezavislé“ médiá podľa Jacka informujú iba o agresii Ruska a nezverejnia zábery mŕtveho 5-ročného chlapca, ktorého zavraždil útok ukrajinskej armády na civilné ciele.

„Je potrebné brať vážne vyjadrenia Putina, že sa už nebudú nečinne pozerať na vraždenie ruského obyvateľstva na Ukrajine a prípadný otvorený konflikt v tejto oblasti bude znamenať koniec ukrajinskej štátnosti,“ píše v závere Jacek s tým, že takéto a podobné informácie rezonujú v médiách. Jeho ale napadla jedna otázka: „Ako ďaleko sú vzdialené ruské vojenské základne od Ameriky, a ako vzdialené sú americké vojenské základne a ich spojencov od Ruska?“

"Čo znepokojuje USA a NATO na východe Ukrajiny? Že si Rusi chránia svoj ľud?" pýta sa Belousovová
Vojenské manévre na východe Ukrajiny znepokojujú nielen samotných Ukrajincov, ale aj Slovensko, Európsku úniu a NATO. Expolitička Anna Belousovová má však na vec iný názor, ktorý vysvetľuje na sociálnej sieti. Čítať ďalej
06 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik