"Táto gubernia je už psychiatrické oddelenie," píše Samo Marec
08 | 04 | 2021 I Ivan Brožík

"Igor  Matovič - minister vecí, ktoré sa mu chce riešiť". Publicista Samo Marec. Aj o tom, že na Slovensku "žijeme na psychiatrickom oddelení".


"Táto gubernia je už také psychiatrické oddelenie, že minister práce odstúpi a nikto nevie prečo. (Zrejme preto, že mu zatkli kamoša, čo bol riaditeľ tajnej služby, a to ho rozhnevalo)." Začína status o politickom blázinci s menom Slovensko publicista Samo Marec.

Reprofoto FB (@Samo Marec)

Nechcel a vrátil sa

"Lenže ho potom treba nahradiť. Takže ten spolok ekonomických záujmov, čo sa volá Sme rodina, niekoho aj navrhne, ale zhodou okolností je to týpek, čo radil Mečiarovmu ministrovi. (Ktorý bol, ak ma pamäť neklame, telocvikár). Čiže to neprejde, takže sa tam vráti ten, čo odstúpil, aj keď medzitým povedal, že sa fakt vrátiť nechce. A myslíte si, že toto je vrchol týždňa." Tu sa však zdesenie a údiv autora statusu iba začína.
Minister financií a všetkých záležitostí

"Lebo predsa len, žijeme na psychiatrickom oddelení. Príde totiž Igor Matovič, čo je minister financií, aj keď o financiách nič nevie a stará sa o ne Pavlínka. A urobí čo? No čo by asi tak mohol počas úandémie robiť minister financií?" Nadhadzuje rečnícku otázku Samo Marec.

Minister zahraničných vecí Korčok zdupal Matovičovu svojvôľu pod čiernu zem - ale diplomaticky
Úvod tlačovej konferencie ministra zahraničných vecí Ivana Korčoka mal pôvodne patriť prioritám rezortu po rekonštrukcii vlády. Nepatril, minister ho venoval kolegovi Matovičovi. A jeho "partizánčine" v Moskve. Čítať ďalej
08 | 04 | 2021 | Ivan Brožík

Vynadaj a konaj, vždy pripravený!

"Áno, presne, uhádli ste, ide do Moskvy riešiť Sputnik s pánom Kirilom. Ale až potom, ako zase všetkým vynadá. Lebo mu ten Sputnik nechcú schváliť. Teda niežeby nechceli, ale nemajú ako. Takže im vynadá, lebo nechcú zachraňovať životy. A keďže mám nežnú náladu, tak nepoviem, že pri tom klame, len, že zavádza." Pokračauje autor statusu.

Zároveň Marec pripomína, že "o Sputniku vieme akurát tak to, že o ňom nič nevieme. Nič proti nemu, nech funguje bomby šupy, ale fakt nevieme. ŠÚKL nemal dostatok podkladov, nevieme, koľko ho tu je a za koľko. Ani koľko by ho malo prísť, kedy, za koľko a v akej kvalite. A už vôbec nevieme, aký, doprdele, mandát a od koho má minister financií na takéto výlety."

Reprofoto ilustr status FB (@Samo Marec)

Čoho je Matovič minister?

"Je dobre, že minister financií Matovič robí presne to, čo premiér Matovič: torpéduje vlastnú vládu a inštitúcie. Takže čoho je to vlastne Igor Matovič minister? Igor Matovič je minister vecí, ktoré sa mu chce riešiť. Akože: hm, toto síce nemám v kompetenciách, ale je to pokazené alebo to možno ani pokazené nie je, ale vedel by som okolo toho urobiť haló. Taký minister to je. Vlastne údržbár. Príde, pozrie, opraví." Konštatuje na sociálnej sieti autor statusu Samo Marec.

Matovič šokuje: Ak chceme mať na konci roka nulový deficit, DPH sa musí zvýšiť z 20 na 50 percent!
Igora Matoviča si na poste ministra financií opozícia nedokáže ani len predstaviť. Na jeho návrh smerom ku koncoročnému nulovému deficitu zareagoval na sociálnej sieti aj majiteľa profilu Prezident. Čítať ďalej
08 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

Remeselník za všetky prachy

"A údržbárov treba, ale Igor Matovič je ako údržbár, ktorý príde, aj keď ste ho nevolali, lebo máte človeka, ktorý to vyrieši. A pozrie a povie: netečie voda, je to pokazené. A potom, namiesto toho, aby opravil vodu, vám namontuje novú vaňu, ktorú pripojí na susedov odvedľa. Namiesto lámp vám namontuje žalúzie. V obývačke sa vám objaví kredenc a v posteli jedálenský stôl."

"A neviete, odkiaľ, kedy, za koľko a prečo. Ale nemáte už ani čas to riešiť, lebo Igor Matovič ešte okrem toho vytopí susedov pod vami. Vynadá tým susedom odvedľa, na ktorých sa pripojil, a potom aj vám, že prečo sa pýtate. A potom sa hodí o stenu, že on to fakt robiť nemusí. A na Facebook napíše, že všetko je to vaša vina.
Tak taký je Igor Matovič minister. Presne taký, ako bol aj premiér." Tu Samo Marec svoj status končí, ale vzápätí vydal ďalší, s nasledujúcim P. S.
P. S.

"Okrem iného si myslím, že keď už premiér financií Matovič niekoho uráža, tak by mal presne a konkrétne menovať, koho uráža, lebo v tých drblých infantilných metaforách sa občas strácam." (Samo Marec - FB)

(Medzititulky red. HD.)

Nikita Slovák o Matovičovi: „nič nevlastní a musí bývať u vlastnej ženy. Nikto tak nekašle na majetok, ako títo multimilionári.“
Slovenský režisér Nikita Slovák sa pravidelne „naváža“ do Igora Matoviča aj celej vlády. Zaujímavé je, že bol jedným z tých, ktorí pred voľbami v roku 2020 húževnato volali po zmene. A keď prišla, pochopil, za čo vlastne bojoval. Na vlastnej koži.... Čítať ďalej
08 | 04 | 2021 | Petra Demková