Bičan posiela ostrý odkaz politikom: Keď zomierajú ľudia, demokracia tu nemá miesto!
08 | 04 | 2021 I Tibor Sipos
Moderátor Andrej Bičan prejavil názor na očkovanie proti ochoreniu COVID-19, na ktoré "čaká ako na spasenie". Podľa jeho názoru by sa pandémia koronavírusu nemala riešiť demokraciou, ale jasným rozhodnutím jedného politika, píše Plus 7 dní.

Bičan je jeden z tých šťastnejších. Koronavírusom sa zatiaľ nenakazil a ani prácu mu pandémia nevzala ako mnohým iným umelcom. „Chvalabohu, som ho zatiaľ nemal, my máme v práci veľmi prísne opatrenia, testujú nás každý deň. Ale ja už čakám na vakcínu ako na spasenie, to zaočkovanie je pre aktívnych umelcov nevyhnutné,“ skonštatoval moderátor.

Ani zatiaľ stále neschválenou ruskou vakcínou Sputnik V by nepohrdol. „Som dieťa, ktoré bolo očkované od roku 1975, a predpokladám, že ma neočkovali látkami Pfizer či AstraZeneca. Myslím si, že to bola dobrá ruská metodika. Ak dnes niekto spochybňuje tieto očkovacie látky, tak ho poprosím, aby sa išiel preočkovať proti záškrtu a iným chorobám, proti ktorým nás očkovali kedysi. Nemyslím si, že vakcína z Ruska je horšia ako tie zo západných krajín, a to nie som žiadny rusofil,“ uisťuje svojich fanúšikov podľa vyššie Plus 7 dní.

Následne však vláde poslal odkaz, v ktorom tvrdí, že demokracia nemá miesto v situácii, kedy zomierajú ľudia v dôsledku vírusu. „Od momentu, keď u nás začali zomierať ľudia, to mal riešiť jeden človek. A nie demokracia. Koronakrízu nevyriešime v diskusii, musí nastúpiť generál, ktorý povie, čo a ako. V momente, keď sa budú štyri politické strany dohadovať, ako to je správne, sa nikam neposunieme a budú nám tu iba zomierať ľudia. Direktíva by to vyriešila,“ radí moderátor.

Andrej Bičan podľahol panike a teraz na to doplatil: „Je to tragikomédia," priznáva
07 | 04 | 2021 | Tibor Sipos