Šéf WHO by mal byť vyšetrovaný kvôli genocíde
08 | 04 | 2021 I Gabriel Matta

Šéf Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus by mal byť vyšetrovaný kvôli genocíde, uvádza sa v tvrdení Davida Steinmana nominovaného na Nobelovú cenu za mier. Podľa neho sa na Medzinárodnom trestnom súde skúma prípad, kedy môže byť Etiópčan účastníkom mnohých zločinov.


Súčasný generálny riaditeľ WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus „Bol rozhodujúcim činiteľom v súvislosti s činnosťami bezpečnostných služieb, ktoré zahŕňali zabíjanie, svojvoľné zadržiavanie a mučenie Etiópčanov,“ hovorí sťažnosť podaná na Medzinárodného trestného súdu (ICC).

Jej autor, americký ekonóm a aktivista, David Steinman, ktorý bol nominovaný na Nobelovu cenu za mier za rok 2019, tvrdí, že etiópsky biológ a výskumník v zdravotníctve mal počas svojho pôsobenia vo vysokej vláde úlohu v krutostiach spáchaných rôznymi etiópskymi bezpečnostnými silami.

MIMORIADNE: Rakúsky súd rozhodol, že testy sú protizákonné! Mainstream sa pokúša zamlčiavať fakty
06 | 04 | 2021 | Diana Zaťková


Pred nástupom do funkcie WHO v roku 2017 pôsobil Adhanom Ghebreyesus najskôr v Etiópii ako minister zdravotníctva v rokoch 2005 až 2012 a neskôr ako národný minister zahraničia v rokoch 2012 až 2016. V tomto období údajne vykonával aspoň čiastočnú kontrolu nad represívnym aparátom národa, tvrdí Steinman.

Obvinenia vznesené Američanom sa väčšinou zakladajú na predpoklade, že ako vysoký vládny úradník a vysoký člen strany Tigray People’s Liberation Front, ktorá bola v tom čase významným členom vládnej koalície (tiež považovaná za teroristickú skupinu), si nemohol pomôcť, ale mal moc nad orgánmi vymáhania práva a armády v krajine. „Na základe toho, že bol vysokým úradníkom TPLF, bol Tedros jedným z mála etiópskych úradníkov, ktorí vykonávali kontrolu nad bezpečnostnými silami,“ uvádza Steinman vo svojej sťažnosti.

Ďalej hovorí, že „nespravodlivá vládna taktika vrátane zastrašovania, svojvoľného zatýkania, zadržiavania bez obvinenia“ a rôzne porušenia ľudských práv ťažko nechajú niekomu príležitosť, aby vtedajším etiópskym vládnym funkcionárom vrátane Adhanoma Ghebreyesusa poskytli „výhodu pochybnosti.“

Pokiaľ ide o dôkazy o jeho obvineniach, Steinman väčšinou cituje správy amerického ministerstva zahraničia o ľudských právach, ako aj účty poskytnuté organizáciami Human Rights Watch, Amnesty International a rôznymi západnými analytickými inštitúciami, ako je Birminghamská univerzita.

ODHALENIE: Globalisti odkryli karty. Po skončení COVIDu-19 príde nová pandémia (Imrich Kovačič)
Aký môže byť ďalší scenár vývoja "pandémie", ktorou nás už vyše roka dennodenne zastrašujú oficiálne médiá? Vlády po celom svete sú ovládané globálnymi elitami s vopred pripraveným scenárom! Čítať ďalej
06 | 04 | 2021 | Imrich Kovačič