Draxlera šokuje Kaššákov výrok, ktorý tvrdí, že Putin je nebezpečný diktátor a magor ohrozujúci Európu
08 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Situácia na východe Ukrajiny v spojitosti s Ruskom je témou č. 1 pre väčšinu slovenskej populácie. Svoj príspevok k nej uverejnil na sociálnej sieti aj Juraj Draxler, exminister školstva jednej z vlád Roberta Fica.


Protirusky naladení politici hádžu vinu za neprehľadnú situáciu na ukrajinsko-ruských hraniciach na šéfa Kremľa, tí s triezvym úsudkom vedia, že pravda je niekde inde. Medzi tých druhých sa radí aj Juraj Draxler, ktorý problematiku hroziaceho vojenského konfliktu zhrnul vo svojom statuse.
Je neprijateľné, aby sa sudca Ústavného súdu RS vyjadroval k politike

Na verejne prístupom facebookovom profile napísal sudca Ústavného súdu Rastislav Kaššák, že „Putin je nebezpečný diktátor a magor ohrozujúci Európu“. Tieto slová zdvihli zo stoličky aj Juraja Draxlera.

Po prvé, podľa mňa je úplne totálne neprijateľné, aby sa sudca ústavného súdu verejne vyjadroval ku konkrétnostiam domácej aj medzinárodnej politiky. A už vôbec, aby to robil takouto expresívnou formou. Treba si uvedomiť, že v tejto funkcii reprezentuje Slovenskú republiku,“ konštatuje na úvod exminister.

„Po druhé, zaujíma ma, či naše médiá, ktoré dosť rozoberali, keď som ja, osoba bez verejnej funkcie, nazval magorom Igora Matoviča, budú rozoberať aj tohto sudcu ÚS SR,“ píše ďalej Draxler, ktorý vraj vtedy poznamenal, že vo všeobecnosti by sme sa takto vyjadrovať nemali a on to robí to len výnimočne.



„Po tretie, ak si pozriete profesnú minulosť tohto právnika (kde figuruje napríklad to, že bol asistentom poslanca Hlinu, ale nie veľa odbornej práce vzťahujúcej sa k ústavno-právnej problematike), zdá sa vám až neuveriteľné, že bol zvolený a vymenovaný,“ pridáva exminister s tým, že to nie je vec tejto vlády, pretože ho zvolil predošlý parlament a menoval prezident Kiska. „Možno sme na tom z hľadiska odborníkov naozaj zle, možno sa treba ešte raz spýtať, ako sa tu v parlamente pri takýchto otázkach rozhoduje, neviem. Každopádne, je to hrôza,“ uvádza v samom závere Juraj Draxler.

Ukrajina 7 rokov po Majdane: Krajina oligarchov, stojaca na pokraji novej vojny s Ruskom
Našlo sa pár šialencov, ktorí nahnali občanov na námestia. Tých šialencov bez ohľadu na ich diagnózu a bez zaváhania podporili domáce a zahraničné deštrukčné sily. Na mŕtvolách na námestiach ležiacich Ukrajincov sa začal "demokratizačný" proces... Čítať ďalej
14 | 03 | 2021 | Ivan Brožík