Prvé zasadnutie Hegerovej vlády a jej priority: Stratégia pomoci Rómom, ich bývanie a zamestnanosť
07 | 04 | 2021 I Ivan Čeredejev
Prvé zasadnutie vlády pod vedením Eduarda Hegera naznačuje jej priority. Ministri budú rokovať o stratégii "rovnosti inklúzie a participácie Rómov do roku 2030". Informuje o tom TASR.

Prioritnými oblasťami stratégie sú vzdelávanie, bývanie, zdravie i zamestnanosť. Osobitný dôraz sa bude klásť aj na zintenzívnenie boja s protirómskym rasizmom. Vyplýva to z návrhu stratégie, ktorému sa bude na stredajšom zasadnutí venovať vláda, informuje ďalej TASR.

Matovič vs. Baťo - rozuzlenie: „Zbabelé psychopatické ho*no“ bude teraz šéfovať „hrdinovi“ brániacemu manželku
Približne pred mesiacom si vtedajší premiér Igor Matovič a úradník Ministerstva financií Radoslav Baťo skočili poriadne do vlasov. Ich divoká slovná prestrelka bude mať teraz nečakané, no o to zaujímavejšie rozuzlenie. Čítať ďalej
06 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik


Prvé rokovanie kabinetu pod vedením premiéra Hegera sa bude zaoberať aj stratégiou ochrany pamiatkového fondu a jeho akčným plánom na roky 2021 - 2022. Plán ráta s rozšírením finančných nástrojov pri obnove pamiatok vrátane vzniku samostatného Fondu pre pamiatky. Ministri majú prebrať aj správu o členstve SR v Rade OSN pre ľudské práva i zásady vydávania vládneho vestníka.

V programe rokovania je viacero informatívnych materiálov. Medzi nimi správa o činnosti splnomocnenkyne vlády SR pre rómske komunity v roku 2020, správa o plnení programu prevencie a manažmentu rizík vyplývajúcich z opustených a uzavretých úložísk ťažobného odpadu či zhodnotenie plnenia akčného plánu k stratégii rozvoja kultúry.

Klus je rozrušený z cvičenia Rusov na ich vlastnom území. Z toho, čo robí NATO, rozrušený nie je. A ľudia ho nešetrili
Martin Klus opäť neprekvapil. Konflikt na Ukrajine popísal tak, ako by mu príspevok na sociálnu sieť pripravila americká ambasáda. Rusi ohrozujú Ukrajinu. Cvičia totiž na svojom území. To, že v Európe, Pobaltí a na Ukrajine je americká armáda, si... Čítať ďalej
06 | 04 | 2021 | Petra Demková