Modelkám hrozí pol roka v dubajskom väzení za fotenie aktov v islamskej krajine
05 | 04 | 2021 I Diana Zaťková
Tucet žien zadržala dubajská polícia po tom, čo v nedeľu popoludní za bieleho dňa pózovali nahé pri fotení na balkóne v centre mesta. Podľa miestnych zákonov im hrozí šesť mesiacov za mrežami, informuje portál RT.




V nedeľu večer sa na sociálnych sieťach rozšírilo video s modelkami, pričom jedna obyvateľka dubajskej veže natáčala skupinu z inej budovy v štvrti Marina. Nepotvrdené správy naznačujú, že „hviezdy“ pochádzali hlavne z bývalého Sovietskeho zväzu vrátane Ruska, Moldavska, Ukrajiny a Bieloruska.

Video sa rýchlo rozšírilo po internete a čoskoro na to sa zobudilo miestne policajné oddelenie. Na twitteri orgány činné v trestnom konaní poznamenali, že každý, kto poruší zákony krajiny o oplzlých činoch a zhýralosti, môže byť potrestaný polročným uväznením alebo pokutou 5 000 dirhamov (1 300 dolárov). Pre organizátorov môže byť trest ešte prísnejší.

„Dubajská polícia varuje pred takým neprijateľným správaním, ktoré neodráža hodnoty a etiku emirátskej spoločnosti,“ uvádza sa vo vyhlásení.

Alfasamec nie je ten, ktorý nadväzuje množstvo sexuálnych kontaktov. Naopak, stará sa o rodinu
Za alfasamca považujeme dominantných členov spoločnosti, ktorý nemá problém s nadväzovaním sexuálnych kontaktov. Táto interpretácia inšpirovaná správaním vlčej svorky je však mylná. V skutočnosti funguje úplne inak. Alfasamec je ten, ktorý dokáže... Čítať ďalej
05 | 04 | 2021 | Michal Filek


V pondelok ráno informovala moskovská tlačová agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na zdroj z ruského generálneho konzulátu v Dubaji, že bolo zatknutých okolo 40 ľudí, vrátane ôsmich ruských občanov. Jedným zo zadržaných bola údajne osoba, ktorá fotenie pripravila.

"Požiadali o pomoc generálny konzulát, ale je ťažké tu niečo urobiť. Zákon je dosť vážny - pre účasť na obscénnych aktoch," uvádza sa v správe.

Dubaj, mesto v Spojených arabských emirátoch, má právny systém založený na práve šaría, právnom kódexe postavenom na náboženských predpisoch islamu.

Zakázané antigénové testy, otvorené reštaurácie a polovica populácie zaočkovaná. Aj tak vyzerajú Emiráty
Uznávaný dátový inžinier Petr Ludwig už dlhšiu dobu žije v Spojených arabských emirátoch a čoskoro ho čaká očkovanie čínskou vakcínou. No s antigénovými testami v tejto krajine nepochodíte. Sú totiž zakázané. Čítať ďalej
05 | 04 | 2021 | Diana Zaťková