Explózia vedľajších účinkov očkovania. Čísla, ktoré tlač často ignoruje (Gregor Amelung)
05 | 04 | 2021 I Ingrid Vrabcová

KomentárGregora Amelunga (The Epoch Times)


Čísla o vedľajších účinkoch pri očkovaní proti koronavírusu by ste vo veľkých nemeckých médiách hľadali márne. Sem-tam o tom občas napíše regionálna tlač, ale ide len o lokálne údaje, z ktorých sa nezískajú kompletné kľúčové čísla o celej krajine.


Prekvapujúce je, že Inštitút Paula Ehrlicha (PEI) v Langene na juhu Hesenska zverejnil začiatkom januára svoju prvú bezpečnostnú správu. Treba priznať, že aj táto sa hľadala veľmi ťažko, a keď ste ju už našli, zase ste v nej museli pracne hľadať stať o nahlásených prípadoch úmrtí.


Podmienkou na získanie čínskeho víza bude zaočkovanie čínskou vakcínou
„Vydieranie“? Podmienkou na získanie čínskeho víza je zaočkovanie čínskou vakcínou. Účinok vakcíny Sinopharmu len 11,5 až 33,3 percenta Čítať ďalej
02 | 04 | 2021 | Ingrid Vrabcová

V sumári správy na webe inštitútu však takéto údaje už uvedené neboli s výnimkou jednej state týkajúcej sa očkovania do 10. januára 2021: „Inštitútu Paula Ehrlicha bolo oznámených sedem prípadov úmrtia pacientov vo veku od 79 do 93 rokov v časom odstupe 2,5 hodiny až štyri dni od očkovania.“



Všetci pacienti mali ešte pred očkovaním závažné ochorenia

Potom prekvapivo nasledovalo to, čo je v diskusiách o úmrtiach na COVID-19 zvyčajne tabu: predchádzajúce ochorenia. „Pacientka s vysokým krvným tlakom a cukrovkou zomrela na pľúcnu embóliu a na srdcovú zástavu. Všetci pacienti trpeli predtým na nejaké závažné ochorenia, napríklad  karcinóm, zlyhanie obličiek, demenciu Alzheimerovho typu, encefalopatiu, ktoré boli pravdepodobne príčinou smrti“.


Správne by malo byť uvedené, že všetky osoby, alebo zaočkovaní, ktorí zomreli, neboli pacientami na koronavírus, tak ako je to v prípade ľudí, ktorí boli zaočkovaní proti chrípke, tí tiež neboli pacientami s chrípkou. Rovnako boli len do budúcnosti možnými pacientami s chrípkou.


PROPAGANDA: Stačí mať iný názor na očkovanie a polícia vás obviní, že ohrozujete verejné zdravie
Srbská polícia vypočúva aktivistov z protivakcinačného hnutia, medzi ktorými je aj známa srbská lekárka Jovana Stojkovičová. Tú obviňujú, že svojimi príspevkami na sociálnych sieťach a na verejných vystúpeniach šíri medzi ľuďmi "strach a paniku".... Čítať ďalej
02 | 04 | 2021 | Gabriel Matta

Odvtedy vyšlo v Nemecku sedem takýchto bezpečnostných správ, no príliš veľká pozornosť číslam sa tam nevenovala.



Časový posun „aktuálnych“ údajov

Možno príčinou nedostatočných číselných údajov bolo len prenechanie možnosti verejnosti, pokiaľ ide o mantinely v podávanú informácií. V správe sa navyše objavovali „aktuálne“ údaje, ktoré boli už staré minimálne štyri dni, takže tlač potom o nich už neinformovala.


Časový posun „aktuálnosti“ následne hojne zneužívali odporcovia očkovania či popierači existencie koronavírusu. Tak to bolo aj v nasledovnom prípade.


6. februára, dva dni po zverejnení piatej  bezpečnostnej správy, blogový portál Corona informoval o zdvojnásobení „závažných reakcií na očkovanie“, o „250-percentnom náraste prípadov dočasného ochrnutia tváre“  a „náraste úmrtí v súvislosti s očkovaním mRNA“, to všetko bolo  znázornené v krivkách, ktoré vyzerali dosť znepokojujúco.


Prečo tají ministerstvo čo povedali kontrolóri na Sputnik V? Na očkovanie ruskou vakcínou nie je vôbec pripravené
Ako dopadla v hodnotení Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv ruská vakcína Sputnik V sa zrejme nedozvieme. Ministerstvo zdravotníctva informáciu totiž nateraz tají. A podľa denníka SME dostalo stanovisko kontrolórov ešte minulú stredu. Očkovanie... Čítať ďalej
01 | 04 | 2021 | Diana Zaťková

O päť dní neskôr, 11. februára, PEI po prvýkrát nezverejnill týždennú bezpečnostnú správu. Blog Corona potom 15. februára požiadal úrady e-mailom o ďalšie informácie. Neskôr sa objavilo na webe oznámenie, že ďalšia bezpečnostná správa Inštitútu Paula Ehrlicha bude k dispozícii 18. marca.



Prípady podozrenia na vedľajšie účinky alebo komplikácie po očkovaní

V samotných bezpečnostných správach často dochádzalo ku korekciám. V prvých štyroch bezpečnostných správa boli ešte uvedené počty nežiadúcich účinkov, a to 4. januára - 90, 13. januára - 913, 20. januára - 2 724 a 28. januára - 3 404. V ďalšej správe už čísla zmizli, ako aj definovanie závažnosti vedľajších účinkov a reakcií. Podobná situácia bola aj v prípade uvádzania údajov o úmrtiach.


Inštitút Paula Ehrllicha ešte v decembri uverejni údaje, o ktoré sa vyše dva mesiace nikto nezaujímal, dodáva v komentári Gregor Amelung.


„Skutočnou pandémiou bude očkovanie,“ šokuje rakúska hlásateľka
„Covid pas nie je cesta ku slobode, ale pomalé umieranie,“ vraví šéfredaktorka rakúskeho Wochenblicku Elsa Mittmannsgrube. Uviedol Odysee.com. Čítať ďalej
23 | 03 | 2021 | Imrich Kovačič