Rúško: „Skrytý diabol“ – stimul pandémie? (Arne Burkhardt)
04 | 04 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Komentár professora Dr. Arne Burkhardta (The Epoch Times)


Rúška a respirátory FFP2  sú tu s nami už takmer rok a stali sa naším povinným každodenným spoločníkom. Patológ profesor Dr. Arne Burkhardt vidí zásadný problém v politike. Rúško podľa neho škodí zdraviu a dlhodobé následky spôsobené jeho nosením sa doteraz oficiálne popierali  a znevažovali, a to aj zo strany lekárskych združení. Patológ v štúdii analyzuje dôsledky povinného nosenia rúška na zdravie.
Je to skôr vec politiky

The Epoch Times vo svojom komentári najprv približuje pôsobenie profesora Dr. Arneho Burkhardta (76), ktorý dlhé roky prednášal na Univerzitách v Hamburgu, Berne a Tübingene, bol hosťujúcim profesorom v rámci študijných pobytov v Japonsku (Nihon University), USA (Brookhaven National Institute), Kórei, Švédsku, Malajzii a Turecko, 18 rokov stál na čele Patologického ústavu v Reutlingene. Vo výskume sa zameriaval na pľúcnu patológiu a patológiu hlavy a krku. Od začiatku pandémie koronavírusu sa zaoberá dôsledkami povinného nosenia rúška a na túto tému zhromaždil rozsiahle materiály z medicíny a printových médií. Dospel k záveru, že maska ​​je skôr politickou záležitosťou a viac škodí než pomáha.

Bill Gates – šaman, vizionár alebo sponzor?
Miliardár už tri roky dozadu varoval pred možnou celosvetovou pandémiou. Povedal, že jej sila dokáže v priebehu šiestich mesiacov zabiť až 30 miliónov ľudí. Jeho predpoveď je však akási povedomá. „Môže to byť pokojne choroba, ktorú zatiaľ nikto... Čítať ďalej
29 | 03 | 2021 | Robert Bačinský


Podľa komentára The Epoch Times Burkhardt  vo svojej štúdii pod názvom „Patológia nosenia rúška. Rúško: „Skrytý diabol“ – stimul pandémie?“ okrem iného konštatuje, že pandémia koronavírusu viedla v takmer celom svete k zavedeniu povinného nosenia ochranného rúška na tvári, a to pre všetky vekové kategórie až na pár výnimiek. Pri porušení hrozia vysoké sankcie, ako aj v prípade falošného lekárskeho potvrdenia, ktoré by malo niekoho „oslobodiť“ od rúška. 
Zásah do fyzickej integrity

Patológ tiež tvrdí, ako sa ďalej konštatuje v komentári, že ochranný účinok rúška u populácii s prevahou zdravých, aj pre samotné dotknuté osoby je sporný, v lepšom prípade veľmi obmedzený. Vzhľadom na komplexné patofyziologické a organické následky nosenia rúška ho nemožno považovať za neškodný doplnok, ako je čiapka, klobúk, topánky atď., ale predstavuje zásah do fyzickej integrity a životne dôležitých telesných funkcií.

Profesor Burkhardt upozorňuje, že dôsledky pre organizmus pri vytváraní umelej vonkajšej (neo) hornej cesty dýchacej sú charakterizované typickými ťažkosťami a objektívne overiteľnými fyziologicko-organickými zmenami a vedú k charakteristickému klinickému obrazu dýchavičnosti, dodáva v komentári The Epoch Times.

Rozhodnutie vyliečiť ekonomiku vakcínami (Valentín Katasonov)
Komentár Valentína Katasonova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
01 | 04 | 2021 | Iveta Machová

Nepochopené nebezpečenstvo dýchavičnosti

Každý nositeľ rúška, aj bez predchádzajúceho ochorenia, vykazuje tento klinický obraz, alebo zodpovedajúce fyziologické zmeny v celom organizme. Subjektívny pocit, alebo stupeň problému sú individuálne veľmi odlišné, sprevádzané napríklad pocitom výrazného obmedzenia, stavmi vedúcimi k bezvedomiu či zvýšený  rizikom nehôd s potenciálnym ohrozením aj inej osoby.

Podľa profesora Burkhardta dlhodobé nosenie efektívnych respirátorov nepriaznivo pôsobí na pokožku tváre, dýchacie cesty, pľúca a celý organizmus. Patomechanizmy a dôsledky sú analogické a do veľkej miery identické so známym klinickým obrazom  tzv. spánkovej dyspnoe/apnoe, ktorý možno pozorovať pri (nočnom) obmedzení prúdenia vzduchu vo vnútorných horných dýchacích cestách, uzatvára komentár The Epoch Times.

O novej zahraničnopolitickej a vojenskej stratégii Londýna (Vladimír Prochvatilov)
Komentár Vladimíra Prochvatilova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
02 | 04 | 2021 | Zuzana Perželová