Nitrianski zdravotníci boli prezentovaní ako hrdinovia, teraz im idú znížiť výplatu, tvrdí Visolajský
04 | 04 | 2021 I Gabriel Matta

Nitra bola jedným z najzasiahnutejších miest vírusom COVID-19. Nitrianska nemocnica bola preplnená a zomrelo aj niekoľko zdravotníkov.


Teraz sa však už situácia upokojila, ale namiesto odmien prichádza úder pod pás. Lekár nemocnice a predseda Lekárskeho odborového združenia Peter Visolajský povedal pre Denník N , že sa v nemocnici majú lekárom znižovať platy a meniť služby tak, aby to bolo výhodné pre nemocnicu, ale nie pre zdravotníkov.

"Sestry miesto nadčasov posielajú domov na náhradné voľno. Nie je to fér", hovorí Peter Visolajský, lekár z Fakultnej nemocnice v Nitre a šéf Lekárskeho odborového združenia. Niektorí zamestnanci už pohrozili výpoveďou, iní sú rozhodnutí definitívne odísť.

Bývalý premiér Matovič, ako aj exminister zdravotníctva v čase krízy vyzdvihovali obetavosť zdravotníkov z Nitry. Tí nasadzovali svoje životy v prvej línii a teraz sa im za to vláda otočila chrbtom.

Flašík o vláde: Blbosť neschovajú za pandémiu. Najlepší boli Mečiar, Dzurinda a Fico
Podnikateľ a exmanžel europoslankyne Moniky Beňovej Fedor Flašík prijal pozvanie do satirickej relácie RTVS Pumpa. Pri tejto príležitosti v rozhovore pre Nový Čas prezradil, ako vidí súčasnú vládu. Či akí politici v histórii SR boli podľa neho... Čítať ďalej
04 | 04 | 2021 | Timotej Dudka