Hegerova ochranka si s ním nevie dať rady: Odmieta sa odsťahovať z panelákového bytu
04 | 04 | 2021 I Tibor Sipos

Novovymenovaný predseda vlády Eduard Heger sa odmieta presťahovať zo 4-izbového bytu v bratislavskej Dúbravke. Akým spôsobom mu bude zabezpečená ochrana, zatiaľ Úrad na ochranu ústavných činiteľov nevie.



Snáď si s tým poradia

Portál SME, ktorý o veci informuje, opísal kontrolu priestorov redakcie. Vykonávali ju štyria ochrankári Eduarda Hegera pol hodinu predtým, ako mal zavítať na rozhovor. Ako ho však bude chrániť v okolí bytu, v ktorom býva s manželkou a štyrmi deťmi, však nie je jasné. „Dúfam, že si s tým poradia,“ uviedol Heger.

„Je to blízko do mesta, takže predpokladám, že služobný byt nebudem využívať,“ skonštatoval. „Býva sa nám tam veľmi dobre.“ A čo vravia susedia na to, že v bytovke býva premiér, ktorý bude neustále pod dohľadom ochranky? „V poslednom čase nestíham stretávať susedov, lebo sa vraciam neskoro v noci. Ale čo mi posielali SMS-ky, tak mi skôr gratulovali," prezradil Heger, ktorého vymenovala za premiéra prezidentka Zuzana Čaputová vo štvrtok.

Jeho straník a dnes už expremiér Igor Matovič si s ním vymenil pozíciu a stal sa tak novým ministrom financií SR. Platovo si tak pohoršil o 457 eur. Na novej pozícii zarobí 6 436 eur mesačne. Ako členovi vlády mu navyše k dispozícii zostáva limuzína so šoférom.

Premiér Heger "upokojil" Slovákov: “Nie je dôvod na strach! Boh nás miluje všetkých rovnako…”
Premiér a bývalý minister Heger upokojil situáciu a poukázal na svoju vieru, že nie je dôvod na strach, pretože nás Boh miluje všetkých rovnako. Čítať ďalej
04 | 04 | 2021 | Gabriel Matta

Presťahovať sa odmietal aj Matovič

Heger nie je jediný premiér, ktorý sa odmietal vzdať svojho domova. Rovnaký postoj zaujal aj Matovič. „Nikam sa neplánujem sťahovať, azda ma ľudia na ulici nezabijú,“ vtipkoval pred rokom deň po úspešných voľbách Matovič. Na rozdiel od od svojho nástupcu odmietal aj ochranku s odôvodnením, že "nechce prísť o slobodu".

„Neviem si predstaviť, že na dovolenke s rodinou budem mať stále niekoho za zadkom, hoci preto, že je tam na to, aby ma chránil,“ prezradil pred tým, ako ho vyfotografoval portál Plus 7 dní na zmrzline s rodinou. Sprievod mu však robila práve ochranka.
Fico v byte na Dlhých dieloch

Istý čas v roku 2006 zotrval v bratislavskom byte v mestskej časti Dlhé diely aj expremiér a líder Smeru Robert Fico. Šesť rokov na to už býval v lukratívnom prenajatom byte, ktorý vlastnil daňový podvodník Ladislav Bašternák. „Je to dočasné riešenie. Ako predseda vlády potrebujem byt, ktorý spĺňa reprezentačné kritériá,“ uviedol v tom čase Fico.

Z bytu sa odsťahoval v roku 2019, keď Bašternáka odsúdili na päťročný trest odňatia slobody.

Flašík o vláde: Blbosť neschovajú za pandémiu. Najlepší boli Mečiar, Dzurinda a Fico
Podnikateľ a exmanžel europoslankyne Moniky Beňovej Fedor Flašík prijal pozvanie do satirickej relácie RTVS Pumpa. Pri tejto príležitosti v rozhovore pre Nový Čas prezradil, ako vidí súčasnú vládu. Či akí politici v histórii SR boli podľa neho... Čítať ďalej
04 | 04 | 2021 | Timotej Dudka