Ktorá zo slovenských političiek vyjde z uplynulej vládnej krízy s najhorším imidžom?
03 | 04 | 2021 I Tibor Sipos

Politologička Aneta Világi z katedry politológie Filozofickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave sa pre Plus 7 dní vyjadrila na adresu političiek. Aký vplyv bude mať na ich imidž pôsobenie počas uplynulej vládnej krízy?



Čaputová, Cigániková, Remišová, Kolíková

Slovenských političiek je mnoho. Avšak len štyri sú výrazné tak ako mužskí kolegovia. Reč je, samozrejme, o prezidentke Zuzane Čaputovej, poslankyni za SaS Jane Bittó Cigánikovej, líderke hnutia Za ľudí Veronike Remišovej a ministerkini spravodlivosti Márii Kolíkovej.

Vytŕča podľa politologičky Anety Világi hlava štátu Zuzana Čaputová nad zvyšnou trojicou političiek? "Neviem či by som pôsobenie prezidentky počas tejto krízy nazvala vytŕčaním nad ostatnými kolegyňami. Zuzana Čaputová je v tomto prípade kolegyňou Veroniky Remišovej či Márie Kolíkovej len v tom zmysle, že sú súčasťou exekutívnych orgánov. Ich postavenie a kompetencie sú však odlišné a to malo dopad aj na to, čo mohli či mali robiť počas krízy," uviedla pre Plus 7 dní.

Ak by prezidentka nevymenovala Matoviča ministrom, padla by vláda! Tvrdí Belousovová
Prvoaprílové vymenovanie „novej“ vlády prezidentkou stále rezonuje našou spoločnosťou. Najnovšie sa k nemu vyjadruje v statuse aj expolitička Anna Belousovová. Tvrdí, že ak by prezidentka nevymenovala Matoviča za ministra financií, boli by... Čítať ďalej
02 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

Prezidentkina chyba a pošramotená Veronika

"Zatiaľ čo ministerky a líderka Za ľudí boli priamo účastné na konflikte a boli zodpovedné za jeho riešenie, prezidentka mohla vystupovať v roli pozorovateľky, prípadne inhibítorky riešení. Jej postavenie bolo oveľa komfortnejšie. Zaujímavé bude sledovať ako sa do hry zapojí teraz, keď ústavné zvyklosti jej viac kompetencií, väčšiu moc priamo ovplyvňovať chod vecí a zloženie novej vlády umožnia až teraz," uviedla Világi, ktorá upozornila aj na chybu prezidentky.

"Podľa mňa pani prezidentka spravila niektoré kroky, ktoré ja by som jej odporučila spraviť inak. Spomeniem jeden taký príklad. V čase, keď sa vláda rozhodla, že pôjde plošne testovať a bolo to prvé plošné testovanie," pripomenula

"Je pravda, že komunikovala nevhodným spôsobom. Respektíve tie sľuby, ktoré dávala vláda, čo to bude znamenať, boli prehnané. Pani prezidentka síce najprv oficiálne podporila takýto krok, ale potom v predvečer tohto testovania mala živý vstup v médiách, kde následne ako keby spochybnila to, na čo to celé bude dobré.(...) A podľa mňa to bolo úplne prirodzené, že mala nejaké pochybnosti alebo výhrady. Podľa mňa ich mohla kľudne verbalizovať, mohla ich v médiách predniesť, len to mala inak načasovať," skonštatovala politologička.

Moderátorka sa následne spýtala na to, s akým imidžom vyjde z vládnej krízy Veronika Remišová a odpoveď bola jednoznačná. "Podľa mňa vyjde s pošramoteným imidžom," uviedla Világi.

Odmietame Boha, ale pokorne prijímame obmedzenia slobody od ľudí? čuduje sa Bukovský
Igor Bukovský, ktorého meno rezonuje v médiách čoraz častejšie, sa v jednom zo svojich posledných videí zamyslel nad tým, ako sme dovolili politikom, aby z nás spravili otrokov, ich často chybných rozhodnutí a nariadení, aby nám už rok takto... Čítať ďalej
03 | 04 | 2021 | Tibor Sipos