Europoslanec Radačovský je predsedom strany Patriot. Aký je však jeho vzťah k slobode a rúškam?
03 | 04 | 2021 I Aneta Leitmanová
Europoslanec Miroslav Radačovský sa začal pod statusmi na Facebooku podpisovať ako predseda strany Patriot. Nie je to však jediná zmena. S novou funkciou akoby ochabol v boji za občiansku slobodu. Aj za slobodu nenosiť rúška.
Príhoda z električky

V najnovšom statuse sa Radačovský podelil s čitateľmi o zážitok z košickej električky. V dopravnom prostriedku bolo okolo 15 ľudí vrátane europoslanca. V tom nastúpil muž bez rúška, respektíve respirátora. Poniektorí cestujúci sa začali sťažovať.

"Začal dosť razantne rozprávať, že rúško je hlúposť, že žiadny zákon mu to neprikazuje, že je občan tohto štátu, že cestuje verejnou dopravou. Platí dane a podobne. Bolo to skutočne nevkusné. Na ďalšej zastávke vystúpila podstatná časť cestujúcich s tým, že si počkajú na ďalší spoj. Ostali sme tam len traja," popisuje Radačovský.
Europoslancove dumky

Potom sa obracia na fanúšikov a čitateľov s otázkami. Zvíťazila ústavnosť nad neústavnosťou alebo naopak? Zvíťazila vedomosť nad nevedomosťou alebo naopak? Zvíťazila úcta k človeku alebo neúcta k človeku? Ustúpilo dobro zlu alebo naopak?

"Alebo sme v tejto električke ako občania jedného štátu zlyhali všetci vrátane mňa?" pokračuje v podivnom monológu europoslanec.

Ktorá zo slovenských političiek vyjde z uplynulej vládnej krízy s najhorším imidžom?
Politologička Aneta Világi z katedry politológie Filozofickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave sa pre Plus 7 dní vyjadrila na adresu političiek. Aký vplyv bude mať na ich imidž pôsobenie počas uplynulej vládnej krízy? Čítať ďalej
03 | 04 | 2021 | Tibor Sipos

Nadišiel čas nových politikov?

"Vzájomná úcta, rešpekt človeka k človeku, k názoru iného, bez nenávisti a urážania je základom ľudského bytia. Nielen na Slovensku, ale aj v celom svete, a to aj bez výkladu niekoľkostranovej ústavy. Stačí len ľudskosť a vzájomná úcta," píše Radačovský. Podľa jeho slov takáto zmena sa nedá dosiahnuť s politikmi, čo už roky pôsobia na scéne. Myslí si, že nastal čas nástupu nových, minulosťou nezaťažených politikov.

"Kto raz za životný štýl považuje útok na iného pre politický názor alebo svoj názor považuje za jedinečný a presadzuje ho dehonestovaním názoru alebo práce svojho názorového protivníka, nepatrí medzi hrdých občanov Slovenska. Môže sa tak uplatniť iba ak v niektorom slovenskom inštitúte riadenom cudzincami, prípadne v niektorom médiu v štýle reality show," uzatvára status Radačovský.

Matovičov režim rozdeľuje ľudí aj na Veľkú noc. Pod Šeligovým statusom sa pohádali do krvi!
03 | 04 | 2021 | editor01hd

Len hlupáci sa idú dosrať

Nie všetci europoslancovi fanúšikovia boli z jeho prístupu nadšení. "Strach je veľmi zlý radca. Ľudia, čo mali rúška, čoho sa báli? Veď oni boli chránení," napísala Eva Ondrasik. Podobne to vidí aj Pavol Glesg: "Podľa mňa, zdravý rozum ostal a hlúposť vystúpila. Určite má niekto iný názor, ale každý máme právo na ten svoj."

Ešte ďalej zašla Jana László Hliváková, podľa ktorej "ten pán mal zdravý rozum. Len hlupáci sa idú dosrať."  Radačovský sa jej usiloval oponovať. Podľa neho normálny človek by nemal mať problém vyjadrovať sa slušne. Hliváková sa však nedala: "Normálne zmýšľanie normálneho človeka. Vy tam hore neviete, čo je chudoba."

"Zaujímavé, že vám vadí človek ktorý chce dýchať vzduch. Tí, čo odišli zo strachu, by sa mali nad sebou zamyslieť. Keby covid tak zabíjal, jak všetkých strašia, koľko mŕtvol by už SR pri tejto zdravotnej starostlivosti mala? Minimálne 100 tisíc, tak sa zobuďte," napísala zase Maja Juditha.

Z 30 nahlásených prípadov vzniku zrazenín vakcínou AstraZeneca už zomrelo 7 ľudí
Britský Regulačný úrad pre lieky a zdravotnícke výrobky (MHRA) v sobotu oznámil, že zo skupiny 30 ľudí zaočkovaných proti koronavírusu vakcínou od firmy AstraZeneca, ktorí zdravotným úradom nahlásili vznik krvných zrazenín, zomreli... Čítať ďalej
03 | 04 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR