Šokujúce zábery z miesta brutálnej vraždy. Rodičia vraj majú dôkazy o Juditinej nevine
02 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Brutálny čin šokoval Slovensko v máji pred dvomi rokmi. O pár dní by mal mať prípad definitívny rozuzlenie. Krajský súd rozhodne, či Judita (18) zavraždila kamaráta Tomáša (†16) alebo nie. Na verdikt netrpezlivo čakajú obe rodiny.


Otrasný prípad sa stal na žilinskom sídlisku Vlčince. V jednom z bytov luxusnej bytovky našla polícia mŕtve telo Tomáša (†16). Na tele mal množstvo bodných a rezných rán. Po takmer roku a pol senát súdu rozhodol, že za jeho smrť je zodpovedná jeho spolužiačka Judita. Zatiaľ neprávoplatne ju poslal za mreže na 12 rokov. Čoskoro by sa mala tínedžerka zo Žiliny postaviť pred súd znovu. Blíži sa odvolacie pojednávanie na krajskom súde, uvádza portál 1.pluska.sk.
Zachytili kamery utekajúceho brutálneho vraha tínedžera?

O tohto utekajúceho mladíka sa polícia údajne vôbec nezaujímala. Zdroj pravdaojudite.net


Judita sedí vo väzbe už takmer dva roky. Jej rodičia robia všetko pre to, aby dokázali jej nevinu. Nielenže si najali súkromných detektívov z Česka, ale založili aj facebookový profil Free Judita. Tiež stránku pravdaojudite.net. Na oboch sa môže verejnosť dozvedieť, aké pochybenia polícia pri vyšetrovaní spravila, aké dôkazy sa podarilo zozbierať detektívom či aké dôkazy sudkyňa nepripustila.

Judita celý čas tvrdí, že Tomáša zabil neznámy muž, ktorý sa vo dverách bytu predstavil ako odpočtár elektriny. Polícia však verziu s tajomným mužom vylúčila. Od začiatku z brutálnej vraždy obviňuje Juditu. Jej rodina na internete zverejnila zábery z kamery blízko domu. Zachytila tajomného muža v blízkosti bytovky, kde sa tragédia stala. Dnes to teda vyzerá tak, že rodina obžalovanej práve na to vsadila všetko.

https://www.hlavnydennik.sk/2020/11/27/aktualita-tinedzerka-judita-je-vinna-z-vrazdy-spoluziaka-tomasa-%e2%80%a016/
Po bránení svojho kamaráta a masakre Judita vraj odpadla

Po brutálnom útoku na Tomáša zostala celá chodba v byte Judity od krvi. Zdroj: pravdaojudite.net


Brutálny čin, ktorý je dievčine kladený za vinu, sa stal 16. mája 2018. Judita v ten deň prišla s Tomášom domov zo školy. Išli sa k nej pripraviť na spoločnú cestu do Anglicka, ktorú mali v pláne v najbližších dňoch. Tomáš strávil u Judity desiatky minút. Tesne pred tým, ako plánoval ísť preč, podľa Judity niekto pri dverách zazvonil. Otvoriť mala ona, lebo Tomáš si zabudol mobil. Vrátil sa preň do izby. Judita polícii po tragédii tvrdila, že pri dverách stál muž oblečený v pracovnom odeve. Povedal jej, že prišiel skontrolovať elektrinu. Mal to byť veľký a silný chlap s kratšími tmavými vlasmi a hnedými očami. Tvár mal mať skôr oválnu a na nej mierne strnisko. Oblečené mal modré montérky na traky, pod nimi mal čierne tričko s dlhým rukávom a cez pravé plece mal prevesenú hnedú tašku s vecami. Muž jej mal povedať, že prišiel skontrolovať elektriku a poistky:

„Keď Tomáš vyšiel spoza rohu, muž už stál vo dverách bytu. Oni sa na seba pár sekúnd iba dívali, pričom ten chlap mal taký divný výraz. Chvíľu sa nič nedialo. No potom vybral muž z tašky nôž a začal útočiť na Tomáša,“ opísala Judita polícii ako kamaráta bránila a pri tom utrpela zranenia ruky.

„Ako sa rozháňal tým nožom, tak som ho chytila za čepeľ noža namiesto zápästia. On, ako potiahol, prerezal mi štyri prsty na pravej ruke,“ dodala Judita. Mala v dôsledku silného krvácania stratiť vedomie a zosunúť sa na zem práve vo chvíli, keď si pri pohľade na stojaceho Tomáša s dotrhaným a zakrvaveným tričkom uvedomila, že musí privolať pomoc. Odvtedy sa vraj už na nič nepamätá. Keď sa prebrala, Tomáš už ležal na zemi a bol mŕtvy.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/03/18/desive-detaily-z-audio-nahravky-kratko-po-zavrazdeni-mladeho-tomasa-%e2%80%a0-16/
Polícia možného páchateľa nestotožnila a nijako neriešila

Posledné Tomášove selfie krátko pred jeho brutálnou vraždou. Zdroj pravdaojudite.net


Polícia pri vyšetrovaní usúdila, že Tomáša nezavraždil neznámy muž, ale práve Judita, ktorá ale celý čas tvrdí, že je nevinná. Naopak, polícia aj prokurátor tvrdia, že žiadne stopy po tretej osobe sa nenašli. Tvrdia to aj v súvislosti s kamerovými zábermi, ktoré podľa nich tiež nikoho nezaznamenali.

Juditina rodina však spôsob vedenia vyšetrovania kritizuje a poukazuje na viaceré nezrovnalosti. Tvrdia, že jedna zo susediek počula v čase skutku hovoriť muža s hlbokým hlasom a napríklad na vonkajšej strane dverí sa našli krvavé stopy, čo má dokazovať, že počas útoku boli vchodové dvere bytu otvorené. Najviac ich však zaráža fakt, že sa nikto nezaoberal záznamom z neďalekého obchodného domu

Kamera podľa nich zachytila muža zodpovedajúceho popisu páchateľa idúceho po príjazdovej ceste k hornému vchodu do bytovky. Muž po dvoch až troch minútach odchádza. V prípade, že by išlo o páchateľa, mal mať podľa Juditinej rodiny dostatočný čas obzrieť si horný vchod, vyskúšal vstup a prezrel si dispozíciu a prepojenie vnútorných priestorov. Polícia ho však podľa rodiny nestotožnila a nijako neriešila.

Brutálna vražda: Iba 15-ročný chlapec dobodal svoju tehotnú 13-ročnú kamarátku
Neuveriteľný čin sa mal udiať iba preto, že tínedžer sa bál reakcie rodičov keď im oznámi, že jeho o dva roky mladšia kamarátka je tehotná. Svoj brutálny čin si navyše naplánoval. Čítať ďalej
31 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.

Juditin frajer mal napísať, že vrah si Tomáša pomýlil s ním

Zakrvavený nôž našla polície ukrytý v komode v Juditinom byte. Zdroj pravdaojudite.net


Na záberoch je aj vidieť mladého muža vybiehajúceho z areálu bytového komplexu krátko po príchode záchranných a policajných zložiek. Uteká vraj smerom k miestu, kde v tom čase pracoval Juditin priateľ Jakub.

„Ide o priateľa Jakuba, ktorý študuje na gymnáziu na opačnom konci mesta, ako brigádnik pracuje v centre mesta a býva na Kysuciach. Prečo sa v čase skutku nachádzal práve v blízkosti bytového komplexu? Prečo odtiaľ utekal po príchode polície a čoho bol prípadne svedkom? Nevieme, pretože vyšetrovateľ jeho výsluch, ktorý obhajoba opakovane navrhovala, zamietal a odmietla ho vykonať aj sudkyňa,“ tvrdia rodičia aj ich právni zástupcovia.

Z vyžiadanej facebookovej komunikácie cez americké ministerstvo spravodlivosti vyplýva, že Juditin frajer napísal, že vrah si Tomáša pomýlil s ním. Súd tento dôkaz nepripustil a komunikáciu vyhodnotil ako „pubertálne pozérstvo a snahu upútať na seba pozornosť hraním“.
Z predloženej komunikácie podľa tých, ktorí veria v Juditinu nevinu, vyplýva:


  • Jakubov kamarát a spolužiak Matej (mama sudkyňa, otec prokurátor) je pravidelný užívateľ aj predajca drog na škole aj mimo nej.

  • Niekoľko dní pred skutkom niekto poslal mame Mateja video jej syna pod vplyvom drog.

  • Matej z videnia pozná človeka zodpovedajúceho popisu hľadaného útočníka.

  • Jakub píše, že obeťou mal byť on, páchateľ sa pomýlil a že skutok pravdepodobne spáchal niekto z drogového prostredia. Dodáva, že ostatné jeho komunikácie prebehli buď osobne, alebo v tajných chatoch.

  • Jakub sa po skutku snažil zistiť, čo sa stalo a dozvedel sa skutočnosti, pre ktoré sa začal báť vychádzať z domu, zabezpečil si zbraň a bál sa o život.


Hrôza: Slovensku zavraždil jej expriateľ na Bali pre motorku, ktorú jej nechcel vrátiť!
Brutálna vražda mladej Košičanky už pozná príčinu. Vyšetrovanie ukázalo priam neuveriteľný dôvod – motorka. Obvinenému Papuáncovi za to hrozí trest smrti. Čítať ďalej
30 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.