Mazurek „naložil“ koaličným poslancom parlamentu. Jeho slová sa im asi počúvali ťažko (VIDEO)
02 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Poslanci Národnej rady na štvrtkovom zasadnutí riešili aj predĺženie núdzového stavu. Proti je Milan Mazurek, ktorý chcel pred kolegami zdôvodniť svoj názor. Ako vidieť vo videu, ktoré zverejnil na sociálnej sieti, koaličných poslancov to nezaujímalo.


Parlament včera opäť predĺžil núdzový stav. Opozícia bola síce mohutne proti, no počtami poslancov bola odsúdená na prehru. V rozprave vystúpil aj nezaradený poslanec Milan Mazurek, ktorého však koaliční kolegovia najprv úplne ignorovali.

„Koaliční poslanci sa opäť zrútili pri mojom vystúpení proti núdzovému stavu,“ píše Mazurek na úvod krátkeho statusu pri videu, ktoré zachytáva jeho reč pred plénom. A veruže vo svojej reči koalícii poriadne naložil.
Keďže vás v škôlke učiteľky nevychovali poriadne, ja to urobím teraz

„Vládni poslanci sa správajú ako absolútne nekultúrne stádo. NR SR nefunguje, nechodia do roboty, neprídu ani na sľub vlastných kolegov a počas debaty o obmedzovaní ľudských práv miliónov obyvateľov Slovenska sa verejne ľuďom vysmievajú! Je to hanba, že ľudia s istým 5000 mesačným príjmom sa vysmievajú Slovákom, ktorí prišli vďaka ich opatreniam o všetko!“ píše v statuse na sociálnej sieti sklamaný a zároveň nahnevaný Mazurek.

Na začiatku videa počuť, že keď sa nezaradený poslanec prihovára kolegom, ako niektorých z poslancov, zrejme šéf poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šípoš hovorí: „Zas ty dlhé drísty." A ďalší sa schuti smejú. Koaličným poslancom sa evidentne do počúvania Mazureka nechcelo. Zrejme tušili, že jeho slová budú ťať do živého.



„Predseda poslaneckého klubu OĽNO predniesol na moju adresu urážku a zvyšní poslanci sa tu rehocú preto, lebo tu hlasujú o predĺžení núdzového stavu, ktorým obmedzujú práva občanov Slovenskej republiky. Pani Zemanová, ukazujete mi, že mám teraz znížiť hlas? Tak povedzte svojím kolegom, aby sa správali ako ľudia. Ja s tým nebudem mať žiadny problém,“ prihovára sa Mazurek poslankyni SaS Anne Zemanovej.

Mazurek však napokon dokázal upokojiť „rozvášnených“ poslancov koalície. „Keďže vás v škôlke učiteľky nevychovali poriadne, ja to urobím teraz. Ja s tým problém nemám,“ hovorí Mazurek a užíva si chvíľu ticha. Prejav, ktorý potom nasledoval však rozhodne predsviatočný nebol a poslancom koalície sa určite ľahko nepočúval. Slovákom však zrejme áno.

Mazurek: "Pracovná morálka draho zaplatených pajácov. Zákony v skrátenom konaní a na hlasovanie neprídu"
Anarchia. Toto slovo podľa Milana Mazureka vystihuje to, ako sa dnes riadi štát. Vláda posiela nové zákony do Národnej rady večer pred hlasovaním, všetko ide cez zrýchlené konania a keď sa na ďalší deň hlasuje o zákone o ktorom vlastne nikto ani... Čítať ďalej
19 | 03 | 2021 | Petra Demková