Dozorovanie závažných káuz je kvôli Lipšicovmu konfliktu prakticky nemožné
02 | 04 | 2021 I Gabriel Matta

Dozorovanie takmer všetkých závažných káuz novým špeciálnym prokurátorom Danielom Lipšicom je pre jeho výrazný konflikt záujmov prakticky nemožné, píšu Netky.


Konštatuje to Iniciatíva advokátov za právny štát. Skupina reagovala na presunutie všetkých úkonov nadriadeného prokurátora v prípade zadržania riaditeľa SIS Vladimíra P. z Lipšica na jeho zástupcu Petra Kysela.

Dôvodom na presunutie úkonov bola údajne skutočnosť, že v danej trestnej veci bolo vznesené obvinenie okrem iného aj na základe výpovede bývalého klienta advokáta Daniela Lipšica. Vladimír P. bol v minulosti Lipšicovým spolupracovníkom na ministerstve vnútra. V tlačovej správe o tom informoval jeden z iniciátorov IAPŠ, advokát Matej Marhavý.

„V danom prípade sa naplnili obavy z možného konfliktu záujmov špeciálneho prokurátora, ktorý pred nástupom do funkcie zastupoval mnohých obvinených a poškodených v citlivých a mediálne známych trestných kauzách,“ uviedol Marhavý.

Lipšic papagájoval špinavosti zločinca Kádara a šliapal tak po pamiatke generála Lučanského
30 | 03 | 2021 | Imrich Kovačič


„Z verejne dostupných informácií je všeobecne známe, že Daniel Lipšic je vypočúvaný ako svedok v akcii Očistec. V kauze Plevel zastupoval kajúcnikov Františka Tótha a Pavla Polku. V akcii Judáš kajúcnika Borisa Beňa. V prípade obvineného Kajetána K. kajúcnika Mariána Gogu a mnohých ďalších,“ dodal Marhavý.

Daniel Lipšic zastupoval aj poškodených v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice. Zastupovanie vo všetkých spomínaných kauzách po nástupe do funkcie špeciálneho prokurátora prevzali bývalí kolegovia Daniela Lipšica z advokátskej kancelárie Dentons.

„Je otázne, či vôbec v nejakých exponovaných kauzách bude môcť Daniel Lipšic vykonávať kompetencie dozorujúceho prokurátora, a to vzhľadom na jeho predchádzajúcu výraznú angažovanosť ako advokáta alebo svedka. Nateraz sa to javí tak, že funkcia špeciálneho prokurátora je v podstate paralyzovaná jeho konfliktom záujmov,“ uzavrel  Marhavý.

Odmietla som jeho perverzné návrhy, a teraz mi ide o život, hovorí Zsuzsová o Lipšicovi
Obvinená Alena Zsuzsová, ktorá pred časom zamestnávala esemeskami polovicu parlamentu, poslala otvorený list prezidentke Zuzane Čaputovej. Šokujúce je, že v ňom opisuje obavy o život. Ako dôvody svojich obáv uviedla špeciálneho prokurátora Lipšica,... Čítať ďalej
26 | 03 | 2021 | Diana Zaťková