Lipšic papagájoval špinavosti zločinca Kádara a šliapal tak po pamiatke generála Lučanského
30 | 03 | 2021 I Imrich Kovačič
Špeciálny prokurátor a politik v jednej osobe Daniel Lipšic dnes papagájoval špinavosti zločinca Kristiána Kádara. A šliapal tým po pamiatke generála Milana Lučanského, ktorý zomrel za nevyjasnených okolností v kolúznej väzbe, kam ho za asistencie súdu poslal prokurátor Peter Kysel.
Bludy zločinca Kádara

Kádar dnes na špeciálnom súde bez dôkazov tvrdil, že bývalý boss juhoslovenského podsvetia Ľudovít Sátor mal zaplatiť v roku 20210 cez tretiu osobou 75 tisíc eur za stretnutie s generálom Lučanským. Informovala o tom v rozsiahlej správe TASR. Podobne mal údajne zaplatiť aj za stretnutie s bývalým sudcom ústavného súdu Mojmírom Mamojkom.

Na pojednávaní sa dnes zúčastnil aj politik Lipšic v postavení špeciálneho prokurátora. Žalujúci prokurátor Bohdan Čeľovský mal údajne iné povinnosti. Lipšic po pojednávaní považoval za potrebné zopakovať, že na súde zaznelo meno bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského. A bez dôkazov papagájovať, že generál mal dostať peniaze za stretnutie s najvyšším predstaviteľom gangu Sátorom.

Nás pokutujú a držia v domácom väzení, no vláda nesplnila ani polovicu opatrení
Na jednej strane je tvrdenie ministerstva zdravotníctva. Väčšinu opatrení vraj splnilo. Na druhej strane sú vedci. Tí tvrdia, že ani polovica opatrení vlády nie je splnená. Čítať ďalej
30 | 03 | 2021 | Ivan Brožík

Lipšic ako hovorca zločinca Kádara

"To sú veľmi, podľa mojej mienky, závažné podozrenia a pýtal som sa na nich aj preto, aby následne mohli byť predmetom ďalšieho záujmu orgánov činných v trestnom konaní. Počuli ste zrejme, čo vypovedal v tejto veci svedok Kádar, že mali byť účastní za finančné prostriedky na stretnutiach so Sátorom, ktoré Sátor chcel vyvolať," vyhlásil podľa TASR Lipšic.
Sátorovci vraždili všetkých, aj vlastných

Svedok Kádar bol členom gangu sátorovcov, na čele ktorého stál Ľudovít Sátor. Kádar je odsúdený za rozsiahlu trestnú činnosť na 25 rokov. Podľa doterajších výsledkov vyšetrovania a operatívneho preverovania by mohla mať skupina na svedomí okolo 100 vrážd.

Dnes Kádar svedčil proti kolegovi z gangu Lahelovi H., obžalovanému z piatich vrážd. Jedným zo skutkov bola vražda vlastného člena gangu Andreja Reisza. Kádar sa vo výpovedi vyjadroval aj k vražde samotného bossa skupiny Sátora.

Ak prezidentka vymenuje Matoviča za ministra financií, Smer napíše ministrom EÚ
Ak prezidentka Zuzana Čaputová vymenuje Igora Matoviča za ministra financií, Smer-SD sa obráti listom na ministrov financií členských krajín EÚ, osobitne na ministrov krajín eurozóny. Čítať ďalej
30 | 03 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR

"Napadlo mi, že ho musím zavraždiť"

Kádar tvrdí, že nevie, kto Sátora zavraždil v roku 2010, aj keď ho pôvodne chcel zavraždiť on sám. Vraj si to rozmyslel. Sátorovi, ktorý mal požadovať "odchodné" z gangu vo výške 400.000 eur, sa nepáčilo, že chcel spolupracovať s políciou. "Napadlo mi, že ho musím zavraždiť, lebo by on zavraždil mňa," povedal podľa TSR svedok.

V súvislosti s plánovanou vraždou oslovil Lehela H. Na jeho pozemku v areáli bývalého družstva v Čótfe chcel telo zavraždeného zakopať. Na začiatku decembra, keď sa mala vražda odohrať, bol v garáži a počul výstrel. Nevie však povedať, kto strieľal.

Heger sa ešte ani nestal premiérom a už si robí hanbu. U Čaputovej v paláci sa nevedel správať (VIDEO)
Na smiech alebo zaplakanie? Premiér Heger sa stal hitom internetu! To čo predviedol v prezidentskom paláci nemá obdoby… Čítať ďalej
30 | 03 | 2021 | Imrich Kovačič


"Rozmyslel som si to, nedokázal by som zavraždiť človeka," tvrdil. Od auta bossa prišiel Lehel H. a následne mŕtve telo spoločne odviezli na vozíku do garáže. "Neviem, kto Sátora zastrelil," vyhlásil. Telo zakopali, neskoršie hrob prekopali. Vtedy si Kádar údajne všimol, že mŕtvola nemala tetovanie ako Sátor. Z jeho výpovede teda nie je zrejmé nielen to, kto strieľal, ale aj kto bol zastrelený.
Prekrýva Lipšic kauzu Pčolinský generálom Lučanským?

Svedectvo zločinca Kádara bolo nezrozumiteľné a málo dôveryhodné. Napriek tomu si jeho slová Lipšic osvojil a papagájoval ich, čím šliapal po pamiatke generála Lučanského.

Podľa dobre informovaného zdroja z prostredia špeciálnej prokuratúry citovanými výrokmi sa Lipšic usiluje zakryť okolnosť, že vo väzbe skončil jeho dlhoročný dôverný kamarát a exriaditeľ SIS Vladimír Pčolinský. Jeho prípad dozoruje špeciálna prokuratúra a na jej čele stojí práve politik Lipšic.

Šokujúci príbeh zúfalého muža, ktorý v nemocnici bojuje s lekármi o život svojej matky (VIDEO)
Spory o účinnosti Ivermectinu pri liečbe CIVID-19 v jeho počiatkoch stále neutíchajú. Svedectvá ľudí, čo s ním mali len tie najlepšie skúsenosti, ale ani tých, ktorým síce pomohol, no po jeho užití mali isté problémy, však takmer žiadne z... Čítať ďalej
30 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik