Bidenov syn Hunter priznal, že peniaze zarobené na Ukrajine minul na alkohol a drogy
02 | 04 | 2021 I Gabriel Matta

Kontroverzný potomok aktuálneho amerického prezidenta Hunter Biden sa vo svojej knihe „Krásne veci“ (Beautiful Things) priznal, že státisíce dolárov, ktoré zarobil po prevrate na Ukrajine ako člen správnej rady ukrajinskej plynárenskej spoločnosti Burisma, minul na alkohol a drogy.


Výňatky z knihy Huntera Bidena, ktorá sa má dostať do predaja 6. apríla, s predstihom zverejnil denník The Washington Post.

Hunter Biden sebakriticky priznáva, že druhýkrát by už prácu v ukrajinskej firme nevzal. Štedrý zárobok, ktorý mu Burisma vyplatila, totiž iba vyostril jeho závislosť od alkoholu a narkotík, čo naštrbilo jeho kariéru a vzťahy s rodinou.

Syn terajšieho amerického prezidenta podrobne opísal ako po smrti svojho brata v roku 2015 sám bojoval s drogovou závislosťou, kvôli čomu musel absolvovať liečbu v rehabilitačných centrách.

„Len za posledných päť rokov sa mi rozpadlo moje 20-ročné manželstvo, do tváre mi mierili zbraňou, v istom momente som sa úplne stratil, prespával som v moteloch, kde som platil 59 dolárov za noc, čím som vystrašil moju rodinu ešte väčšmi ako sám seba,“ píše Hunter Biden vo svojej knihe.

Ukrajina rozložila korupčnú schému spojenú so spoločnosťou v ktorej bol Hunter Biden
Ukrajinskí predstavitelia zadržali hotovostný úplatok vo výške 6 miliónov dolárov. Toto bol doteraz najväčší úplatok v histórii krajiny a týkal sa prípadu, ktorý súvisí so zakladateľom Burisma Holdings, plynárenskej spoločnosti, ktorá dala... Čítať ďalej
15 | 06 | 2020 | Mário Martinka


Napriek tomu všetkému si Hunter Biden nemyslí, že by na jeho práci pre ukrajinskú Burismu bolo niečo neetické. Je síce pravda, že miesto v správnej rade ukrajinskej firmy získal vďaka vplyvu svojho otca, no nevidí v tom nič protizákonné.

FBI v minulosti získala notebook Huntera Bidena s dokumentmi, ktoré odhalili pozadie pofidérnych kontaktov a aktivít Huntera Bidena na Ukrajine a v Číne. Hunter Biden sa obhajoval tým, že všetky informácie spojené s jeho notebookom sú dezinformáciou zo strany Ruska. Zástupcovia FBI, ale aj ministerstvo spravodlivosti USA však dali za pravdu americkej rozviedke v tom, že Hunterov notebook nemá nič spoločné s údajnou ruskou dezinformačnou kampaňou proti jeho otcovi.

Predchádzajúci americký prezident Donald Trump opakovane poukázal na korupčný charakter biznisu rodiny Bidenovcov na Ukrajine s tým, že Hunter Biden fakticky obchodoval s možnosťou vybaviť kontakt na svojho otca, za čo inkasoval milióny dolárov.

Kto ťahal za nitky Majdanu? Demonštranti boli zrejme len bábkami v hre o moc
Od tragických udalostí ukrajinského Majdanu uplynulo už takmer šesť rokov. Čítať ďalej
16 | 02 | 2020 | Natália Sollárová