Škandál: Lekárka mala odmietnuť ošetriť dieťa, lebo nebolo na detskej pohotovosti!
01 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Hipokratova prísaha hovorí aj o tom, že lekár je povinný pomáhať chorému a snažiť sa zachrániť jeho život. Práve na ňu zrejme zabudla lekárka na pohotovosti v Bytči, o ktorej píše na sociálnej sieti neznáma žena.


Príbeh ako zo zlého sna zverejnila neznáma žena na facebookovom profile Nekŕmte nás odpadom. Opisuje v ňom situáciu, ktorá sa jej mala stať počas návštevy svojho zraneného dieťaťa na pohotovosti v Bytči. Ako nehnevaná žena priznáva, hoci nikdy nemala potrebu zverejňovať či zdieľať svoj zážitok na sociálnej sieti, ale kvôli tomu, čo sa udialo z 30. marca tak tentokrát urobiť musela.

 

„Moja 18 mesačná dcéra tak nešťastne spadla, že si rozsekla zúbkami pery, mala plné ústa krvi, dala som jej na to mokrý uterák, malú sme zabalili do deky a leteli sme na najbližšiu pohotovosť v Bytči,“ píše v úvode svojho statusu mamička malého dieťaťa.

„Nikto tam nebol, manžel zaklopal, vyšla doktorka a pýtala sa, čo sa stalo. Manžel povedal, že malá spadla a rozsekla si peru. Ona že oni nie sú detská pohotovosť. Ja som ju prosila, nech sa na ňu len pozrie, že čo máme robiť. Zakričala na nás, nech ideme do Žiliny a treska dverami,“ opisuje otrasný zážitok žena a dodáva:

„Ja rozumiem, že je to pohotovosť pre dospelých, aj že všetci lekári sú vyčerpaní, ale ide o ľudskú stránku pani doktorky.“ Šokovaná žena dúfa, že sa už „nedožijeme takého otrasného zážitku na top pohotovosti v Bytči“. Podľa nej boli takí vystresovaní, že si ani nevšimli meno pani doktorky.

„To by som sa jej poďakovala osobne,“ uvádza v samom závere svojho neuveriteľného príbehu nahnevaná mamička 18 mesačného dievčatka.



Škandál: Záchranka nechala muža s Covidom doma sa trápiť a teraz bojuje v nemocnici o život
Po viac ako polročnom naozaj intenzívnom boji s koronavírusom sú už mnohí zdravotníci veľmi unavení. Obyčajní ľudia ale zažívajú situácie, kedy majú práve na zdravotníkov ťažké srdce, že im nepomohli. Čítať ďalej
27 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik