Do kostola pustíte najviac ohrozené skupiny, ale športovci na ihriská ísť nemôžu?
01 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Avizované povolenie návštev kostolov veriacimi zdvihlo zo stoličiek aj tých, ktorí si želajú návrat športovcov na ihriská. Svoj názor na to prejavili zástancovia športu v statuse na facebookovom profile Za návrat športu.


Športovci krútia hlavami nad tým, prečo chce vláda pustiť veriacich do kostolov, ale ich na ihriská nie. Navyše hrozí, že k športu sa po dlhšej pauze nevráti veľa detí, čo bude mať zlý vplyv aj na ich zdravotný stav. V statuse na sociálnej sieti športovci prezentujú na zvláštnu situáciu svoj názor.
„VÁM MUSÍ JE*AŤ CHALANI,“ použili športovci slová klasika z bývalej strany Sieť

Modlitba za šport a zdravý rozum, takto začína status, ktorý sa prihovára za návrat športovcov na ihriská a do telocviční. Hlavný hygienik Ján Mikas v otvorenom liste hovorí, že to či sa epidemická situácia u nás môže výrazne zlepšiť, závisí od správania sa občanov počas nadchádzajúcich veľkonočných sviatkov.

„Ukazuje sa, že máme šancu na zmenu k lepšiemu. Je to pre nás po dlhom a ťažkom období povzbudenie. Aby sa pozitívny trend potvrdil, musíme teraz držať spolu a byť disciplinovaní,“ vyzýva podľa športovcov, a nielen podľa nich, Ján Mikas.



„A preto zvýšime mobilitu a dovolíme individuálne cesty ohrozenej skupiny ľudí (kvôli ochrane ktorej sme 5 mesiacov zavretí) na návštevu kostola, ale uväzníme doma najmenej rizikových - amatérskych, rekreačných športovcov a mládež... Túto logiku žiadna normálna hlava nezoberie,“ píšu v statuse sklamaní športovci.

„Čo je to - za účelom individuálnej duchovnej starostlivosti? Že individuálne môžu všetci prísť do kostola a bude ich tam 200? Alebo individuálne pôjdu po jednom na spoveď a budú sa pred kostolom biť o to kto sa dostane dnu a kto nie?!“ pýtajú sa športovania chtiví ľudia  dodávajú: „Podotýkame, že do kostola chodia zväčša staršie ročníky, a teda najviac ohrozená skupina!!! Toto je tá zodpovednosť pán Mikas? Ak áno, použijeme slová klasika z bývalej strany Sieť: VÁM MUSÍ JE*AŤ CHALANI“

Šport potrebuje okamžitú pomoc, nie vymýšľanie schém, tvrdí Pellegrini
Na okamžitú podporu športu a športovej obce na Slovensku je možné presunúť disponibilné prostriedky vo Fonde na podporu športu do rezervy vlády, prípadne rezervy predsedu vlády SR. Na tlačovom brífingu mimoparlamentného Hlasu-sociálna demokracia to... Čítať ďalej
13 | 10 | 2020 | TASR