Otvorí vláda na Veľkú noc kostoly? Je to na premiérovi, tvrdí Mikulec
31 | 03 | 2021 I tasr

Veľkonočné sviatky a zodpovednosť počas nich bude pre boj s pandémiou ochorenia COVID-19 kľúčová. Myslí si to minister vnútra Roman Mikulec, ktorý pred stredajším rokovaním vlády požiadal o to, aby ľudia necestovali a dodržiavali opatrenia. "Ak vydržíme, verím, že sa podarí zraziť definitívne krivku chorobnosti dole," uviedol.


Potvrdil, že polícia bude vykonávať zvýšené kontroly. "Zameriame sa jednak na hranice, ale aj na hranice medzi okresmi," doplnil. Na rokovaní vlády by sa podľa jeho slov malo rokovať o niektorých spresneniach opatrení, avizoval, že jedno z nich sa bude týkať testov.

To, či na programe bude otázka možného ovárania kostolov počas sviatkov je podľa Mikulca na designovanom premiérovi Eduardovi Hegerovi. "Ak túto otázku otvorí, budeme o tom hovoriť. Ja som za to, aby sme ešte vydržali," priznal.

Naď: Vláda by sa mala zaoberať núdzovým stavom
Vzhľadom na to, že nový kabinet ešte nie je vymenovaný, predpokladané body stredajšieho programu vlády boli vypustené. Pred rokovaním vlády, ktorá je v demisii, to vysvetlil minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO). "Podľa mojich informácií by sme sa... Čítať ďalej
31 | 03 | 2021 | tasr