Blaha: "Jediný krát, keď sa Matovič priblížil k ekonómii bolo, keď páchal daňové podvody so svojou matkou"
31 | 03 | 2021 I Michal Filek

Ľuboš Blaha včera diskustoval v TA3 s Martinom Klusom. Na facebooku potom v kocke zhrnul najvážnejšie témy, o ktorých hovoril. Vláda Eduarda Hegera bude, podľa neho, len pokračovaním nekonečnej agónie. A nominácia ministra zdravotníctva je výsmech ľuďom. "Mal by chodiť po kanáloch a nie byť ministrom." 


"V mene Smeru som vyzval prezidentku Čaputovú, aby nevymenovala Igora Matoviča za ministra financií - nemá na to vzdelanie, morálku a jediný krát, čo sa priblížil k ekonómii, bolo vtedy, keď páchal daňové podvody so svojom matkou."




Eduard Heger je, podľa neho, mimoriadne sumbisívny politik a vždy len verne slúžil Igorovi Matovičovi. Jeho vláda bude len pokračovaním nekonečnej agónie. Slovenská pravica nevie vládnuť - a už sa oči otvárajú nielen robotníkom, ale aj živnostníkom a podnikateľom.


Výsmech ľuďom


"Nominácia na ministra zdravotníctva je hotový výsmech ľuďom - riaditeľ nemocnice, v ktorej ututlávali prípad generála Milana Lučanského, by mal chodiť po kanáloch a nie byť minister. Je to veľmi necitlivé gesto pre celé Slovensko."


Je vraj absurdné, ak dokola vakcínu Sputnik podávame morčatám, hoci vo svete neexistujú žiadne negatívne správy o vedľajších účinkoch, no v prípade britskej vakcíny AstraZeneca bránime slobodnej diskusii, hoci existuje čoraz viac prípadov krvných zrazenín po celej Európe. Nehovorme len o očkovaní, hovorme viac o liečbe. Je vážnym zlyhaním vlády, že na Slovensku je absolútne nedostupný ivermektín, ktorého účinnosť potvrdzujú desiatky vedeckých štúdií.

Chmelár: Ak si nedokážeme vyriešiť vlastné problémy, rozpustime to tu!
Robert Fico avizoval, že ak prezidentka Zuzana Čaputová vymenuje do funkcie ministra financií Igora Matoviča, bude sa sťažovať v Bruseuli. Vyslúžil si tým ostrú kritiku od Eduarda Chmelára. Podľa neho je síce Matovič ten... Čítať ďalej
31 | 03 | 2021 | Michal Filek

"V štátnej pomoci sme na úrovni Afriky a kým vládna koalícia štyri týždne trýznila Slovensko infantilnými hádkami, na Slovensku skončilo na dlažbe desaťtisíce ľudí, ktorým nikto nepomáha. O tomto všetkom som dnes hovoril a možno dve-tri vety som povedal aj bez toho, aby ma moderátor neprerušil - základom je udržať pokoj a úsmev."


Ale vážne, ako hovorí Blaha, ľudia toho majú už plné zuby. "Včera sme to videli pred parlamentom, kde protestovali proti vláde. Ulica sa bude dvíhať - oni si neuvedomujú, ako je tetiva napnutá. Keď to praskne, smiech ich celkom iste prejde."



Jediná šanca je, podľa politika, referendum. "Na Smer nám denne prúdia tisícky podpisov. Bojujeme, ako vieme," uzavrel.




Eduarda Hegera označujú za "Matovičovu bábku": Čo na to budúci premiér?
Ako šéf strany OĽaNO bude mať Igor Matovič na koaličnej rade väčšie slovo Eduard Heger, podľa Nového Času to uviedol sám nastávajúci premiér v relácii TV Markíza Na telo. Čítať ďalej
30 | 03 | 2021 | Timotej Dudka