Tam, kde vládnu blázni, mafiáni a liberáli, odpor je už povinnosťou! tvrdí Róbert Švec
30 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Nariadením vlády a hlavného hygienika ten, kto nenosí na verejnosti rúško, sa potrestá pokutou. Tú dostal od Regionálneho úradu verejného zdravotníctva aj Róbert Švec. Ako s ňou naloží, prezradil na sociálnej sieti.


Róbert Švec je slovenský národno-konzervatívny politik, predseda občianskeho združenia Slovenské Hnutie Obrody a od roku 2019 predseda politickej strany Slovenské Hnutie Obrody. V roku 2019 neúspešne kandidoval v prezidentských voľbách ako nezávislý kandidát. Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Banskej Bystrici ho oslovil listom, v ktorom ho za nenosenie rúška na verejnosti trestá pokutou 50 eur. Róbert Švec ju odmieta zaplatiť a na sociálnej sieti vysvetľuje prečo.
S darebákmi sa nevyjednáva, s darebákmi sa bojuje až do víťazného konca

Švec hneď na úvod statusu píše, že súčasný darebácky režim na neho vyceril zúbky. „Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Banskej Bystrici ma oslovil listom. Tak som (ne)kompetentným slušne odpísal, tak ako to iba ja viem,“ informuje ďalej Švec a vzápätí zverejňuje aj obsah jeho odpovede:

Štefan Harabin sa „sťažuje“, že sa nevie domôcť uloženia pokuty za nenosenie rúška
„Doteraz sa neviem domôcť uloženia pokuty za nenosenia rúška. Dôvodom je nesporne obava z následného súdneho procesu, v ktorom by som ľahko dokázal neexistenciu právnej povinnosti nosiť rúška. Udelená pokuta by bola bez najmenších pochybnosti súdom... Čítať ďalej
27 | 11 | 2020 | Petra Demková


"Vážená pani MUDr. Zora Kľocová Adamčáková, PhD., regionálna hygienička!

Ďakujem za váš list zo dňa 5. marca 2021 v ktorom ste ma informovali o tom, že ste sa rozhodli ma sankcionovať pokutou vo výške 50 eur, pretože som počas protestu proti Matovičovej vláde na Námestí SNP v Banskej Bystrici dňa 12. decembra 2020, ako rečník a účastník protestu: https://sho.sk/foto-protivladne-demonstracie-banska.../ nemal prekryté horné dýchacie cesty a zároveň konštatujete, že v uloženej sankcii prevažuje výchovný charakter.

Vážená pani doktorka. Teší ma váš rozkošný záujem ma v mojom veku skúšať prevychovať, ale musím vám oznámiť, ako aj všetkým vašim kolegom a šéfom na čele s pánom Mikasom, že dňa 20. októbra 2020 som vyhlásil občiansky odpor v súlade s článkom 32 Ústavy SR: https://sho.sk/robert-svec-neverim-vlade-igora-matovica.../ a to znamená, že od tohto dátumu nerešpektujem a vedome porušujem alogické, a nezákonné nariadenia súčasnej vlády, ktorá porušuje nielen slovenské, ale aj medzinárodné právo. A budem v tom aj naďalej aktívne pokračovať.



Vzhľadom na vyššie uvedené skutočnosti vám oznamujem, že vami udelenú nezákonnú pokutu nezaplatím a nebudem rešpektovať ani vaše prípadné ďalšie sankcie voči mojej osobe. Prajem vám pevné zdravie a všetko dobré.

V prílohe vám posielam aj jeden výtlačok našich úspešných novín Právo Národa: www.pravonaroda.sk, aby ste si mohli prečítali aj normálne informácie a názory. S pozdravom..."

„Takže tak. Dámy a páni! Tu nejde o 50 eur, ale ide o princíp. S darebákmi, a nielen od Matoviča, sa nevyjednáva a ani sa s nimi neuzatvárajú kompromisy. S darebákmi sa bojuje až do víťazného konca. To je a navždy zostane jedna z mojich životných zásad. Tam, kde vládnu blázni, mafiáni a liberáli, odpor je už povinnosťou!“ píše na samý záver statusu Róbert Švec.

Harabin varuje policajtov: Neudeľujte pokuty za rúška, lebo trestnoprávne zodpovední budete vy!
Štefan Harabin upozornil policajtov, že udeľovaním pokuty za nenosenie rúšok sa na základe nulitnosti nariadenia budú trestnoprávne zodpovedať. Čítať ďalej
09 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.