Poriadna drzosť a papalášizmus - poslanci OĽaNO rokovali na Bôriku napriek vládnemu zákazu!
30 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Vodu kážu a víno pijú. Poslanci z vládneho hnutia OĽaNO rokovali vo vládnom zariadení na Bôriku aj napriek tomu, že je zákaz vychádzania a zhromažďovania sa. V statuse na sociálnej sieti to kritizuje aj mimoparlamentná SNS.


Ako je možné, že 53 poslancov OĽaNO spolu s ich šéfom Igorom Matovičom, ministrami aj budúcim novým premiérom rokovali včera večer vo vládnom zariadení na Bôriku. „Mali výnimku od hlavného hygienika Mikasa?“ Pýta sa mimoparlamentná Slovenská národná strana.

Na pripomenutie naším zákonodarcom uvádzame, že uznesením vlády SR č. 160 zo 17. marca 2021 s účinnosťou od 25. marca 2021, teda v čase vyhláseného núdzového stavu, platí v čase od 05.00 hod. do 20.00 hod. zákaz cestovať mimo svoj okres okrem cesty za prácou a po 20.00 hod je podľa nového usmernenia, ktoré je platné zatiaľ do odvolania. už úplný zákaz pohybovať sa na verejnosti okrem cesty z práce prípadne k lekárovi.



Navyše stále platí zákaz zhromažďovania sa, takže 53 poslancov, ktorí nerokovali v rámci svojej práce, bolo úplne cez čiaru. Tým porušili ďalšie nariadenia vlády, ktoré je platné a záväzné aj pre nich. Alebo žeby nie?

Od stredy sa sprísňuje zákaz vychádzania, od 20.00 do 1.00 sa obmedzujú výnimky
Od stredy sa menia podmienky zákazu vychádzania. Od 20.00 do 1.00 h budú pravidlá prísnejšie. V danom čase budú zakázané napríklad akékoľvek nákupy či využívanie služieb. Tí, ktorým povaha práce neumožňuje pracovať z domu, budú potrebovať... Čítať ďalej
03 | 03 | 2021 | tasr