Fico o Matovičovi: Už vidím, ako sa budú všetci ministri financií chechtať, keď tam príde tento expert nad expertov
30 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Kríza v koalícii sa skončila návrhom Igora Matoviča, že si svoju premiérsku stoličku vymení s ministrom financií. Ostatné tri strany s tým súhlasili. Opozícia, prirodzene, nie. Predseda Smeru-SD Robert Fico to dokonca považuje za šialený nápad.


Mesačné hádky medzi premiérom Matovičom a vicepremiérmi Sulíkom z SaS a Remišovou zo Za ľudí skončili takmer rozpadom koalície. O tom, že štyri strany to budú ťahať aj ďalej rozhodol, premiér a šéf OĽaNO Igor Matovič návrhom, že opustí post predsedu vlády, na ktorý sa posadí jeho stranícky kolega a minister financií Eduard Heger. A on sa presunie na jeho miesto.
S Hegerom na poste premiéra bude chaos na Slovensku pokračovať

Zvyšné tri strany koalície tento návrh odobrili, pretože Matovič im sľúbil aj to, že ustupuje aj od svojich ostatných požiadaviek. Tento krok však považuje šéf strany Smer-SD za šialený, pretože dáva Igorovi Matovičovi ešte väčšiu moc, informuje o tom aj portál hnonline.sk.

Podľa Roberta Fice bude mať teraz Igor Matovič ešte väčšiu moc, akú mal doteraz, pretože minister financií má vo vláde najsilnejšie postavenie. Aj preto Smer-SD, ale i jeho dvojička Hlas-SD vyzývajú prezidentku, aby zvážila vymenovanie Matoviča za ministra financií v zrekonštruovanej vláde. „Ak prezidentka toto podpíše, to je hanba na tisíc rokov. Nevzdelaný, jazykovo nezdatný, nepripravený, daňový podvodník ide za ministra financií,“ poukazuje na Matovičove mínusy Robert Fico.

„Už vidím, ako sa budú všetci ministri financií chechtať, keď tam príde tento expert nad expertov,“ dodáva posmešne trojnásobný expremiér. Ako šéf rezortu financií bude Matovič podľa Fica rozhodovať o všetkom. „Ak sa Matovič stane šéfom rezortu financií, bude sám rozhodovať, čo chce a nechce presadiť. A nikto mu v tom nebude zavadzať,“ tvrdí Fico,-

Podľa neho predstavitelia ostatných strán budú ticho, lebo sú radi, že ten zlepenec dali znovu dokopy. Prirodzene, trojnásobnému expremiérovi sa nepozdáva ani Eduard Heger na poste predsedu vlády. Podľa Fica jeho vymenovaním za premiéra dôjde k ďalšiemu zníženiu kvality vládnutia a chaos na Slovensku bude pokračovať.

Nevzdelaný daňový podvodník bude ministrom financií? Hanba na tisíc rokov! Perlí Fico
Koalícia vyriešila takmer mesiac trvajúcu krízu naozaj zvláštne. Premiér si vymenil funkciu s ministrom financií a inak všetko zostane tak, ako bolo dohodnuté po voľbách. Teda okrem konca ministrov Krajčího a Krajniaka. Opozícia zúri, že takéto... Čítať ďalej
29 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik