Nevzdelaný daňový podvodník bude ministrom financií? Hanba na tisíc rokov! Perlí Fico
29 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Koalícia vyriešila takmer mesiac trvajúcu krízu naozaj zvláštne. Premiér si vymenil funkciu s ministrom financií a inak všetko zostane tak, ako bolo dohodnuté po voľbách. Teda okrem konca ministrov Krajčího a Krajniaka. Opozícia zúri, že takéto niečo sa nedeje nikde vo svete.


Expremiér Robert Fico je presvedčený, že týmto krokom sa v podstate nič nezmení a chaos vo vláde bude pokračovať. Igor Matovič podľa neho o svoj vplyv na riadenie štátu nepríde, pretože ako šéf rezortu financií bude prakticky rozhodovať o všetkom, uvádza portál dnes24.sk.
Tí, čo sa tešili tomu, aké štátnické gesto urobil, sú totálne naivní

Fico a s ním celá opozičná strana Smer-SD vyzvali prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby zvážila vymenovanie doterajšieho premiéra Igora Matoviča za ministra financií v zrekonštruovanej vláde. Predseda strany Fico na dnešnej tlačovej konferencii uviedol, že v novej pozícii bude mať Matovič ešte väčšiu moc ako doteraz.

„Ak prezidentka toto podpíše, tak to je hanba na tisíc rokov. Nevzdelaný, jazykovo nezdatný, nepripravený, daňový podvodník ide za ministra financií,“ krútil hlavou šéf Smeru-SD. K Eduardovi Hegerovi ako budúcemu predsedovi vlády povedal, že jeho nominácia bude viesť k „ďalšiemu zníženiu kvality vládnutia“ a chaos bude naďalej pokračovať.

Fico si tiež myslí, že Matovič ako minister financií bude v podstate rozhodovať o všetkom. „Igor Matovič sa momentálne stal najmocnejším mužom Slovenska, pretože má v rukách nielen premiéra, ale aj celú vládu. Tí, čo sa tešili tomu, aké štátnické gesto urobil, sú totálne naivní,“ zhodnotil situáciu podpredseda strany a exminister financií Ladislav Kamenický, ktorý je zvedavý aj na to, ako sa Matovič vyrovná s plánom obnovy. Hegera, ako nového designovaného premiéra, prijali aj koaliční partneri.

Fico: Matovič je blázon a s bláznom sa nedá normálne spolupracovať
25 | 03 | 2021 | editor01hd