Draxler: Propaganda ide! Tie isté médiá, ktoré pred rokom blahorečili Matoviča, dnes kopú za Hegera!
30 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

"Súbežne s výmenou vlády sa rozbehli propagandistické akcie, ktoré majú túto koalíciu zachrániť v očiach verejnosti. Tí istí novinári, ktorí pred rokom vyzdvihovali Matoviča a videli v ňom nečakaného štátnika, dnes na ružovo maľujú Hegera. Ten istý arogantný Heger, akého sme ho videli aj v nedávnych televíznych reláciách, je údajne milý a pokojný človek, dokonca dobrý manažér." Citát Juraj Draxler


"To treba prejsť s humorom, prax čoskoro ukáže." Pokračuje exminister školstva už vážnejšie v statuse na sociálnej sieti.

Reprofoto FB (@Juraj Draxler)

Zatýkania v opozícii

"Humorná ale nie je situácia Slovenska. Navyše politické turbulencie sa s vysokou pravdepodobnosťou do leta ešte zvýšia. Je dosť možné, že zatýkania budú pokračovať a dotknú sa pomerne citlivo oboch hlavných opozičných strán. A naštrbí to, pochopiteľne, aj dôveru spoločnosti v nich." Záhadne predpovedá Draxler.

Draxler: Kľúčoví členovia OĽaNO majú čudné "kresťanské" pozadie a pôsobia v zvláštnych štruktúrach
"Slovenská vláda je pevne v transatlantických rukách. Viacerí kľúčoví členovia OĽaNO majú veľmi zvláštne pozadie. Sú ovplyvnení rôznymi americkými kresťanskými kruhmi a pôsobia vo veľmi zvláštnych štruktúrach." Citát Juraj... Čítať ďalej
29 | 03 | 2021 | Ivan Brožík

Čo je teraz dôležité?

"Predstaviť verejnosti aj alternatívy, aby sa tá nebála predčasných volieb. Ale tiež zvyšovať tlak.
Vláda síce je pripravená predlžovať núdzový stav aj do konca roka, ak jej to ústavný súd neprekazí. A infekcie sa v mnohých krajinách už dostávajú do tretej vlny, u nás to asi tiež nebude v dohľadnej dobe bohvieaké. Takže zámienka bude. Ako občania jednoducho máme právo vyjadriť svoje politické názory a budeme to robiť čoraz dôraznejšie." Upozorňuje na budúci vývoj, ale aj formu svojich vlastných aktivít Juraj Draxler.
Už nie iba symbolicky

"Sľúbil som, že ak bude treba, budeme blokovať niektoré inštitúcie, a už nielen symbolicky."

"Cieľom, samozrejme, je, aby sa postupne pridali aj ďalší. Dnes sú napríklad ľudia vnútri ministerstiev a iných verejných orgánov väčšinou úprimne zdesení z tejto vlády. Ale treba, aby prekonali strach o svojich skúsenostiach hovoriť aj verejne."

"Takisto sa síce veľa ľudí bojí, pochopiteľne, o živobytie, ale nejaké formy štrajkových aktivít jednoducho budeme potrebovať. A ja urobím všetko preto, aby som ľudí a organizácie presvedčil, aby sa zapojili." Dáva Draxler verejný prísľub.
"Drobné" varovanie

Juraj Draxler končí status zamyslením, nanajvýš aktuálnym: "Najmenej teraz treba ľudí, ktorí mudrujú po fejsbukoch a maximálne si niekde prídu na chvíľu zakričať. Naopak, potrebujeme takých, ktorí sa reálne, čo najaktívnejšie budú zapájať."

(Medzititulky red. HD.)

Heger je nielen príšerne slabý minister, ale aj arogantný a zákerný človek, píše Juraj Draxler
Bývalý minister školstva Juraj Draxler si po vzhliadnutí včerajšej debaty Heger - Fico neodpustil kritiku vystúpenia nášho budúceho premiéra. A naložil mu to skutočne na poriadok. Čítať ďalej
26 | 03 | 2021 | Michal Filek