Zomrela vám milovaná osoba? Toto je sedem mrazivých signálov, že sa s vami zosnulý prišiel rozlúčiť
29 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Smrť človeka jeho najbližšími vždy otrasie. Niektorými až natoľko, že zosnulého vidia a cítia vo svojej blízkosti ešte dlho. Je to však naozaj pravda? A ako sa to prejavuje?


Pri úmrtí milovanej osoby sa obrovská rana na srdci pozostalých len tak nezahojí. Niektorí ľudia však veria, že človek po smrti neodišiel nadobro, iba sa oddelila jeho duša fyzickej schránky. Možno aj z tohto dôvodu sa niektorí snažia so zosnulými spojiť alebo ich akokoľvek kontaktovať, píše portál somzena.sk.

Naopak, niektorí ľudia tvrdia, že ich blízka osoba prišla sama navštíviť a majú o tom aj svoje dôkazy. Na takéto tvrdenia môže mať každý z nás svoj názor, isté je, že  nie sú ničím vedecky podložené. Je však dobré mať z času na čas otvorenú myseľ a niektorý z týchto faktov si pripustiť.
Tieto veci môžu znamenať, že sa s vami snažila spojiť vaša blízka zosnulá osoba:

1 - Známa vôňa

Je vedecky dokázané, že čuchové vnemy sú so spomienkami spájané najviac. Ľudia, ktorí veria, že ich zosnulá osoba navštívila uviedli, že len prechádzali miestnosťou a zrazu zacítili buď parfum príslušnej osoby alebo cigaretový dym, ktorý k zosnulej osobe neodmysliteľne v čase života patril.

2 - Sen

Medzi najčastejšie formy kontaktu pochopiteľne patrí sen. Veľa ľudí, ktorí práve prechádzajú stratou blízkeho, navštívi daná osoba práve vo sne, kde sa ich snažia pred niečím varovať alebo ich len upokojiť.

3 - Premiestňovanie vecí

Ďalšia forma kontaktu zosnulej osoby s vami sa môže prejavovať aj tak, že predmet, ktorý napríklad tejto osobe patril alebo jej bol len niečím blízky, sa zrazu objaví na inom mieste, než na akom bol doteraz.

4 - Prítomnosť

Mali ste niekedy pocit, že nie ste v miestnosti sám a vy presne viete, kto tam s vami je? Ťažko sa tento pocit dá popísať slovami a ten, kto ho nezažil, pravdepodobne ho ani nepochopí, ale aj to je snaha zosnulej osoby sa s vami spojiť.

5 - Čísla

Ak po smrti milovaného človeka naraz na každom rohu stretávate známe čísla, napríklad vaše spoločné obľúbené číslo alebo tiež dátum narodenia či výročia, je to len ďalšia snaha o komunikáciu s vami.

6 - Dotyk

Veľa ľudí tiež uviedlo, že pocítili nežný dotyk na ramene alebo prítomnosť blízkej osoby na druhej strane postele, kde spávala.

7 - Zvieratá

Skutočnosť, že zvieratá majú oveľa intenzívnejšie vnímanie ako my ľudia sa vie už dlhší čas. Niektorí ľudia tiež veria, že zosnulí dokážu komunikovať prostredníctvom zvierat. Ak vás teda navštevuje akékoľvek zviera, môže to byť znamením toho, že duša zosnulej osoby je práve v tomto zvierati a snaží sa vám byť nablízku.

Duchovia sa mstia, ale väčšina chce ísť len na druhý breh, hovorí český expert na paranormálne javy
Duše po smrti neodchádzajú hneď, najmä pokiaľ ich nechcú pustiť pozostalí tvrdí český lovec duchov. Čítať ďalej
03 | 05 | 2020 | Slávka Cigáňová