Šátek: Prezidentka Čaputová by mala predvídať vznik hlbšej koaličnej krízy ohrozujúcej záujmy Slovenska
29 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

Pani prezidentka Zuzana Čaputová je povinná zvažovať, či prípadným menovaním Igora Matoviča na post ministra povereného riadením ministerstva financií nespôsobí závažné ohrozenie riadneho chodu tohto ministerstva. Pripomína Jozef Šátek.


"Daná osoba nemá ani základy pre pochopenie základov finančnej a národohospodárskej politiky. Už preukázala a prepadla v schopnosti systémového manažovania. Narúša medziľudské vzťahy a vyvoláva osobné konflikty. Je psychicky nevyváženou osobnosťou a svoje vysokoškolské vzdelanie ukončila plagiátorskou diplomovkou. Píše Šátek v statuse na sociálnej sieti.

Reprofoto FB (@Jozef Šátek)

Možná je ešte hlbšia kríza

"Takéto závažné veci je treba riešiť nielen z pohľadu aktuálnych straníckych a osobných potrieb vládnej koalície, ale z dlhodobého hľadiska možného predvídateľného vzniku ďalšej a ešte hlbšej vládnokoaličnej krízy s priamym ohrozením záujmov Slovenska a jej občanov."
Výzva prezidentke

"O tomto je zodpovednosť ústavných činiteľov. Preto prezidentku Čaputovú vyzývam, aby tieto závažné fakty pri svojom rozhodovaní o zložení vlády SR zohľadnila." Píše na sociálnej sieti Jozef Šátek.

(medzititulky red. HD.)