Hegerová a Zázvorková: Najlepšie kamarátky rozdelila zrada kvôli milencovi
29 | 03 | 2021 I Timotej Dudka

Dlho bývali pod jednou strechou. Hana Hegerová († 89) a Stella Zázvorková († 83) sa nestretávali len zbežne pri schránok a na schodoch. Speváčka pohostinnú herečku navštevovala a často sa jej zverovala. Najmä keď stratila rozum a srdce kvôli slovenskému režisérovi Jánovi Roháčovi († 48), píše portál Ahaonline.


Chodili spolu niekoľko rokov. Žiadosť o ruku však neprišla. Napriek tomu Hana Hegerová považovala Jána za životnú lásku. "Mala som šťastie, že som niekoho takého stretla. Mnoho ľudí naozajstnú veľkú lásku nikdy nespozná," hovorila šansoniérka. Práve preto považovala za zradu, keď išla Stella v novembri 1968 na svadbu Jána Roháča s herečkou a speváčkou Zuzanou Burianovou (73). Konala sa vo veľkom štýle na hrade Karlštejn. "Ako si mi to mohla urobiť?" Viac vyčítala, než sa pýtala Hegerová.

So Zázvorkovou sa život vôbec nemaznal. Jediná dcéra Jana († 15) spáchala samovraždu, jediný manžel Miloš Kopecký († 73) ju opustil rok po svadbe. Toto bola v porovnaní s tým pre ňu úplná maličkosť, preto so stoickým pokojom a skutočnou radosťou prijala o dva roky neskôr úlohu krstnej malej Kataríny (51), ktorá sa Jánovi a Zuzane v roku 1970 narodila. "Ja si vážim, že si vybrali práve mňa," odkázala rázne Hegerovej a bolo vymaľované.

Bola veľmi spokojná, keď Katarína išla v otcových stopách a taktiež vyštudovala réžiu. K zmiereniu herečky a speváčky nedošlo. Hegerová posledný mesiac pred smrťou ležala v Nemocnici Na Homolce, kde v utorok 23. marca naposledy vydýchla.

Hana Hegerová mala ťažký život: Zomrel jej syn a skončila vo väzení!
Bola označovaná za kráľovnú šansónu. Vďaka talentu, šarmu a usilovnosti patrila Hana Hegerová medzi ikony československej hudobnej scény. Jej život však nebol vždy jednoduchý. Sprevádzali ju veľké problémy a komplikácie, píše portál... Čítať ďalej
24 | 03 | 2021 | Timotej Dudka