Ruský kozmonaut svetu ukázal, ako vyzerá zablokovaný Suezský prieplav z Medzinárodnej vesmírnej stanice (FOTO)
29 | 03 | 2021 I Marek Molnár

Ruský kozmonaut Sergej Kud-Sverčkov na svojom Instagrame zverejnil fotografie z vesmíru. Ukazujú, ako vyzerá obria kontajnerová loď Ever Given, ktorá blokovala Suezský prieplav, informuje portál RT.


"Teraz to môžete vidieť z Medzinárodnej vesmírnej stanice," napísal kozmonaut na Instagrame. Dodal, že obrázky ukazujú, ako sa malé remorkéry pokúšali pohybovať s obrovskou loďou.



Fotografie poskytujú zaujímavý pohľad na to, ako 400 metrov dlhá loď úplne blokuje dopravu na jednej z najdôležitejších námorných obchodných trás na svete, ktorá spája Stredozemné a Červené more.

Plavidlo prevádzkované taiwanskou lodnou spoločnosťou v utorok narazilo na plytčinu a prinútilo viac ako 320 lodí čakať. Na miesto boli vyslané rôzne plavidlá a bagre, aby vyčistili bahno a piesok okolo lode Ever Given.

Nemeckí vedci vytvorili a následne zmazali falošné spomienky v ľudských mysliach
Tím nemeckých vedcov úspešne zrealizoval experimenty, v ktorých predviedol, ako ľahko sa dajú vytvoriť a vymazať falošné spomienky. Mohlo by to mať vážne dôsledky na justičný systém, informuje portál RT. Čítať ďalej
25 | 03 | 2021 | Marek Molnár