Rok si ničíme imunitu tým, že sme zatvorení, možno aj preto je toľko chorých, hovorí česká vedkyňa
29 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

"Ľudia musia prevziať zodpovednosť sami za seba, a nie slepo veriť len v očkovanie. Nech je to myslené akokoľvek dobre, nie je samospasiteľné," hovorí vedkyňa Irena Koutná. Už rok vedie v Brne tím skúmajúci imunitu na Covid-19.


Vedecký tím vedený doc. Irenou Koutnou v laboratóriách Centra bunkového a tkanivového inžinierstva Fakultnej nemocnice u sv. Anny a Lekárskej fakulty Masarykovej univerzity je už v pokročilejšej fáze druhého výskumu, ktorý sa zaoberá imunitou po očkovaní. O jej zisteniach informuje portál seznamzpravy.cz.
Očkovanie nebráni nákaze, tlmí iba jej účinky

"Princíp je taký, že telo si pre zvládnutie infekcie najskôr vybuduje armádu T-lymfocytov. Tie potom aktivujú B-lymfocyty, ktoré následne produkujú protilátky. T- a B-lymfocyty sú pamäťové bunky. Táto pamäťová imunita je niečo, čo v tele človeka môže pretrvávať aj roky. Takže ak si ju vybudujete, tak je vás schopná nejakou mierou chrániť pred ťažkým priebehom nákazy istý čas. A očkovanie má navodiť podobný stav. To znamená, že tam nejde o to, aby sa človek vôbec nenakazil, ale o to, že ak sa nakazíte, nemáte priebeh, ktorý je fatálny."

Doktor Lipták varuje: Plošná vakcinácia v krátkom čase je hazard
Popredný lekár Peter Lipták na Facebooku zdieľal svoje obavy z vakcíny proti koronavírusu. K článku o tom, ako spoločnosť Pfizer vykonáva v Izraeli nepovolené experimenty na ľuďoch, povedal, že vakcinácia populácie je jasný hazard. Čítať ďalej
22 | 01 | 2021 | Timotej Dudka

Priebeh ochorenia na Covid (ťažký/ľahký) nemá vplyv na intenzitu imunity

"Hypotéza, že horší priebeh rovná sa lepšia následná imunita, sa vôbec nepotvrdila. Skôr naopak. Mali sme ľudí, ktorí boli na JIS a ich imunita bola skôr nižšia než napríklad u tých, čo mali slabší priebeh choroby. Ľudia musia prevziať zodpovednosť sami za seba a nie slepo veriť len v očkovanie, ktoré nech je to myslené akokoľvek dobre, nie je samospasiteľné."
Ako povzbudíme vlastnú imunitu

"Je potrebné aby človek mal dostatočnú fyzickú aktivitu. Nie je nutné, aby bol nejako extra chudý, to z hľadiska imunity tiež nie je dobré. Človek jednoducho musí mať zdravú svalovú hmotu aj zdravú vrstvu tukového tkaniva. Nie príliš chudú, nie príliš tučnú. O ľuďoch, čo majú vysoké BMI, ostatne vieme, že na nich nefunguje ani očkovanie. Veľká vrstva tukového tkaniva u človeka veľmi limituje funkcie imunitného systému. Svalovina naopak je metabolicky veľmi aktívna a núti telo neustále fungovať a s tým beží aj imunitný systém. Fyzická aktivita navyše, aspoň u väčšiny ľudí, vyplavuje hormóny šťastia, ktoré veľmi priaznivo pôsobia na imunitný systém."
Čerstvý vzduch

"Dôležitý je aj pobyt na čerstvom vzduchu. To, že sme zatvorení, je úplne zle, pretože nedostatok kyslíka zase vedie k horšej funkciu imunitného systému. Takže celkové nastavenie dnešnej spoločnosti je také, že náš imunitný systém ničí."

Vedci varujú: vakcinácia nemusí byť účinná, vírus ďalej mutuje
Vedci identifikovali "únikový mutant," ktorý môže znížiť účinnosť vakcín proti Covid-19, píše portál CNN. Mutáciu zachytili koncom minulého roka v Južnej Afrike a nazvali ju E484K. Čítať ďalej
14 | 01 | 2021 | Mihale Razgyelova

Imunita po očkovaní

"Zistili sme, že u cca 20 až 25 percent ľudí po prvej dávke nie sme schopní namerať žiadnu pamäťovú stopu. Po druhej dávke už pamäťová stopa nastúpila skoro u všetkých.

"Očkovať ľudí, ktorí už covidom prešli a majú pamäťové bunky, je v tejto chvíli nezmysel. Tým, že sa ľudia, čo už chorobou prešli, očkujú, sa uberajú dávky, ktoré by mali prísť ľuďom, ktorí sa s vírusom nestretli. Ďalej nemôžeme vedieť, ako to zacvičí s imunitným systémom, ak sa tieto dve okolnosti stretnú. Kto hovorí, že nijako, tak klame, a kto hovorí, že je to zle, tiež klame. Informácie zatiaľ nemáme. "
Chaos v poznatkoch

"Tým, že očkujeme ľudí, čo už sa nakazili, tiež popierame všetky doterajšie poznatky. Je to na hlavu postavené. Strašne zlé je aj to, že ľudia, čo sa očkovať nenechajú a chorobu prekonali, by mohli byť šikanovaní, že by nemohli cestovať a žiť normálny život. Pritom sú na tom z hľadiska imunity často aj lepšie."

(Medzititulky red. HD.)

"Vakcinácia je poslednou čerešničkou na torte globálneho šialenstva," ozvalo sa z Klausovho inštitútu
"Fantazmagorické predstavenie," glosuje ekonóm z Inštitútu Václava Klausa a bývalý hradný kancelár Jiří Weigl boj proti covidu-19, v ktorom vláda namiesto racionálneho správania dáva prednosť "mágii a chaosu". Čítať ďalej
19 | 12 | 2020 | Ivan Brožík