Na Slovensko sa vkráda neomaoizmus a neostalinizmus
29 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

Mladí nepoznajú, školy už neučia. Starší si pamätajú. Na fanatizmus, s akým tí najbiednejší a charakterovo najslabší vzývali svojich pozemských bohov. Len aby sa ušlo aj im. K menám pridávali glorifikujúce prívlastky a vypestovali kult osobnosti. (Ivan Brožík)


„Táto vojna je iná ako vojny v minulosti. Každý, kto obsadí nejaké územie, zavedie v ňom svoj spoločenský systém. Každý zavádza svoj systém tam, kam až dôjde jeho armáda. Nemôže tomu byť inak.“ To je citát veľkého vodcu a štátnika, generalissima Josefa Stalina.

Premiér Igor Matovič sa hral na štátnika. Večer prehovoril k národu
Zdá sa, že dnešné informácie o padajúcich preferenciách strany OĽaNO otriasli premiérom Igorom Matovičom. Možno aj tieto novinky sa podpísali pod rozhodnutie adresovať národu večerný prihovor. Čítať ďalej
24 | 01 | 2021 | Petra Demková

Druhý príklad

"Mali by sme podporovať čokoľvek, proti čomu budú naši nepriatelia stavať, a postaviť sa proti tomu, čo naši nepriatelia podporia." Autorom tohoto výroku je zas "neuhasínajúce slnko Číny" - vodca Mao-Ce-Tung. Iniciátor "kultúrnej revolúcie, ktorý mal s kultúrou spoločné asi toľko, ako šibenica so zdravým životom.
Návrat histórie

"Všetci, ktorí poznajú Igora Matoviča vedia, že je to človek plný empatie, cti, morálky a že je to veľký bojovník v boji proti korupcii. Dnes Igor Matovič ukázal, že nie je len výborný politik, ale aj štátnik, ktorého srdce bije pre Slovensko." Píše vo svojom statuse zabávač Jožo Pročko. „Každému súdruhovi treba pomôcť pochopiť, že pokiaľ sa spoliehame na ľudí, pevne veríme v nevyčerpateľnú tvorivú silu más, a preto im dôverujeme a identifikujeme sa, dokážeme prekonať akékoľvek ťažkosti a žiadny nepriateľ nás nemôže zdrviť, zatiaľ čo môžeme rozdrviť každého nepriateľa. “ A to je zas Mao.

Výmena Hegera za Matoviča je iba maškaráda a dôkaz, že koalícia si z nás robí srandu, tvrdí Chmelár
Vyriešenie krízy vo vláde spôsobom, aký sa udial v nedeľu večer prekvapil širokú verejnosť. Rozčarovaný je z toho aj politický analytik Eduard Chmelár, ktorý sa tým na sociálnej sieti vôbec netají. Čítať ďalej
29 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik


Nestačím sa čudovať

"Igor Matovič dnes urobil gesto, ktoré z premiéra robí veľkého štátnika. Potvrdil, že mu vždy záležalo na Slovensku a bolo pre neho na prvom mieste." Toto prevolanie si OĽaNO dalo na svoj oficiálny status na sociálnej sieti. Súdruhovia, s vami na večné časy a nikdy inak! Chce sa mi na oslavu štátnika a jeho štátnictva vysadiť dvadsať stromčekov a zveľadiť tri hektáre verejnej zelene.
Ódy na vodcu

Statusy poslancov OĽaNO a všetkých, ktorí za nejakú funkciu či pracovnú pozíciu v tejto chvíli vďačia tejto strane - nestrane, sa dlhodobo, no najmä dnesnesú v duchu oslavných pokrikov na veľkého prezieravého vodcu. „Keď opozícia zloží zbrane, dobre. Ak nie, odzbrojíme ich sami.“ Napísal Josef Stalin. Ten, za ktorým zostali gulagy a státisíce mŕtvych. Ten, ktorého jeho ním ochočení zbožňovali a dokonca na stranícky príkaz za ním aj verejne plakali.

Ľudia pomaly nemajú čo do úst, ale Naď s Galkom kupujú z Izraela radary za takmer 150 miliónov eur
25 | 03 | 2021 | editor01hd

Fanatizmus

"Fanatizmus je krajný stupeň oddanosti nejakej myšlienke alebo veci, založený na slepej viere v správnosť svojich názorov a činov. Sprevádza ho neznášanlivosť voči inému presvedčeniu a názorom, neschopnosť zaujať kritický postoj k sebe a svojim skutkom.
Stalinov odkaz

"Každý, kto obsadí nejaké územie, zavedie v ňom svoj spoločenský systém. Každý zavádza svoj systém tam, kam až dôjde jeho armáda. Nemôže tomu byť inak." To bolo Stalinovo politické heslo. A armáda oddaných obsadzuje územie Slovenska. Je rok 2021.

Machala: „Slováci takéto tvrdé zaucho a životnú skúsenosť potrebovali“
Bývalý poradca expredsedu NR SR Andreja Danka Lukáš Machala vo svojom komentári zhodnotil, čo priniesol našej krajine prvý rok vládnutie vládnej zostavy okolo premiéra Igora Matoviča. Uviedol, že v roku 2021 sme sa ocitli v „šlamastike“, za ktorú... Čítať ďalej
22 | 03 | 2021 | Gabriel Matta