Kvôli egoizmu s vakcínami hrozí nová migračná vlna. Odborníci z EÚ očakávajú dramatický scenár
29 | 03 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Sebeckosť EÚ a ďalších bohatých krajín, pokiaľ ide o vakcíny, by sa mohla toto leto dramaticky podpísať pod novú migračnú vlnu, píšu rakúske noviny Kronen Zeitung.


Takýto scenár vychádza z tajných protokolov odborníkov štátov Európskej únie. Európska agentúra pre pohraničnú a pobrežnú stráž Frontex, Európska charta bezpečnosti na cestách (EAD) a Európsky podporný úrad pre azyl (EASO) varovali pred zvýšením počtu migrantov v Stredomorí. 


Podľa nemeckého časopisu „Der Spiegel“ EASO a EAD poukázali na katastrofálnu ekonomickú a zdravotnícku situácia v krajinách pôvodu. Lepšia situácia v EÚ počas koronakrízy priťahuje  utečencov. Vo väčšine domovských krajín migrantov sa totiž očkuje minimálne, alebo vôbec.


Stali sa Slováci iba obeťami testovacieho pokusu? Pozadie Matovičovej „atómovej bomby“ (Gustáv Murín)
Hlavný denník priniesol článok v ktorom odhaľuje Pavla Jarčušku a Mareka Krajčího, ktorí stoja za publikovanou správou, vydanou vo vedeckom časopise Science. Čítať ďalej
27 | 03 | 2021 | Gustáv Murín

Len 32 miliónov dávok vakcín pre 60 chudobnejších krajín

Covax - iniciatíva na zabezpečenie spravodlivého prístupu k cenovo dostupným vakcínam proti COVID-19 všade a pre všetkých doposiaľ dodala len 32 miliónov vakcín do 60 chudobnejších krajín. Európska únia síce dala iniciatíve k dispozícii jednu miliardu eur, ale nie vakcíny. 77 miliónov vakcín, ktoré sa doposiaľ exportovali, smerovali predovšetkým do priemyselných krajín.



Je to zahanbujúce

„Namiesto toho, aby sa starali o budúcnosť azylovej a migračnej politiky, hlavnou starosťou štátov EÚ je, že kvôli koronavírusu porastie migrácia. To je zahanbujúce,“ – kriticky poznamenala nemecká ľavicová europolitička Cornelia Ernstová.


Francúzsky prezident Emmanuel Macron poukázal na to, že EÚ bude v lete  najväčším svetovým výrobcom vakcín proti koronavírusu. Nemecká kancelárka Angela Merkelová zdôraznila, že EÚ nepreruší dodávky vakcín do rozvojových krajín v rámci iniciatívy Covax a  ešte pridá dodatočné vakcíny pre Afriku, uzatvára Kronen Zeitung.


Je dokázané, že covidová imunita trvá 8 mesiacov. Naša vláda tvrdí, že tri. Prečo klamu? Bukovský to tuší
Vo svojom poslednom videu sa MUDr. Bukovský rozhovoril aj na tému covidovej imunity. Naše úrady tvrdia, že získaná imunitná schopnosť trvá iba 3 mesiace, pripomína. „Podľa súčasných vedecky overených poznatkov overených a publikovaných v... Čítať ďalej
27 | 03 | 2021 | Petra Demková