Grécko dáva cestovné pasy uznaným utečencom. Otvára im tak dvere do Nemecka!
28 | 03 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Napriek pandémii koronavírusu neustále rastie počet migrantov prichádzajúcich z Grécka do Nemecka. Mnohým utečencom Grécko udelilo štatút ochrany a tí smerujú ďalej do Nemecka, píše epochtimes.de.


„Nemecko musí okamžite zastaviť azylovú turistiku z Grécka a zakázať utečencom vstup do krajiny,“ - vyhlásil frakčný podpredseda AfD Leif-Erik Holm. Je rozhorčený, že grécke úrady vydávajú uchádzačom o azyl cestovné doklady a naložia ich do lietadla, aby im tak splnili sen a dostali ich do ich vysnívanej krajiny – do Nemecka.



Dostanú cestovné doklady

Poslanec AfD v parlamente adresoval nemeckej vláde otázku, čo podnikne proti prichádzaniu uchádzačov o azyl, ktorí boli už zaregistrovaní v Grécku. Vláda v odpovedi uviedla, že rokuje s predstaviteľmi gréckej vlády. Podľa ministerstva vnútra utečenci spravidla od Grécka dostanú cestovné doklady, ktoré im v zásade umožňujú prísť do Nemecka a získajú tam aj krátkodobý pobyt.


Migranti z Afriky sa stále valia do Európy. Za päť dní ich dorazilo vyše dvetisíc
Talianske médiá v pondelok informovali, že za prvých päť novembrových dní pristálo v Taliansku 2 462 nelegálnych prisťahovalcov napriek prísnym novým predpisom proti COVID, uvádza portál Breitbart. Čítať ďalej
11 | 11 | 2020 | Diana Zaťková

Nepochopiteľný postup

Pre Holma je takýto postup nepochopiteľný. Už v auguste varoval, aby sa k nemeckým dovolenkárom nesprávali ako ku „koronovému nebezpečenstvu“, a pritom teraz dennodenne do Nemecka prichádzajú lietadlom nelegálni migranti.



Sekundárna migrácia

Podľa novín „Die Welt“ k sekundárnej migrácii dochádza už roky. Migranti, ktorí dostali od Grécka ochranu, cestujú ďalej do Nemecka, aby tu požiadali o azyl.


Švédska polícia neuverila tiesňovému volaniu. Migranti muža zavraždili a ženu znásilnili
Muža nechali po bodnutí umrieť a žena bola migrantom dvakrát znásilnená po tom, čo švédska polícia odmietla uveriť prvému núdzovému telefonátu ženy. Čítať ďalej
27 | 10 | 2020 | Diana Zaťková

Ako informoval Spolkový úrad pre migráciu a utečencov (BAMF), vlani požiadalo o azyl v Nemecku 7 100 osôb, ktorí dostali ochranu už v Grécku. Len za prvé dva mesiace ich malo byť podľa úradu 2 100.


Od 23. decembra 2019 však BAMF pozastavuje príslušné rozhodnutia o žiadostiach o azyl, pretože títo žiadatelia o azyl už mali európske povolenia na pobyt a štatút ochrany. Z hľadiska pobytového práva to znamená, že sú privilegovaní. Dôsledok: Ich žiadosti o azyl sa ani nespracovávajú. Takýchto uchádzačov o azyl však ani nevracajú späť do Grécka.


Koľko žiadateľov o azyl so štatútom ochrany z inej krajiny EÚ sa už v Nemecku nachádza, podľa Holma nemecká vláda nevie, čo aj otvorene priznala. Politik AfD kritizoval ministra vnútra Seehofera za to, že sa na to celé mesiace nečinne len prizeral. Holm hovorí o škandáli prvej triedy, dodáva epochtimes.de.


Šokujúca správa: Slovensko vraj rokuje o európskom superštáte! Hrozí naša likvidácia?
O spoločnom európskom superštáte sa síce medzi politikmi napriek úniou hovorí už hodnú chvíľu, no zdá sa, že poza chrbát občanov. Tvrdí to poľská televízna stanica. Čítať ďalej
26 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik