Švédska polícia neuverila tiesňovému volaniu. Migranti muža zavraždili a ženu znásilnili
27 | 10 | 2020 I Diana Zaťková

Muža nechali po bodnutí umrieť a žena bola migrantom dvakrát znásilnená po tom, čo švédska polícia odmietla uveriť prvému núdzovému telefonátu ženy.


Začiatkom tohto roka sa v švédskom meste Härnösand odohrala vražda tínedžera Tommyho Lindha, ktorého dobodal na smrť africký migrant Mohamad Abubaker pri pokuse o obranu ženy pred znásilnením, informuje portál Breitbart.

Prokurátorka Stina Sjöqvistová pôvodne tvrdila, že Lindh sa nepokúšal zabrániť znásilneniu, ale neskoršie správy odhalili, že obeť povedala Lindhovi o prvom znásilnení, požiadala ho o pomoc a kontaktovala políciu.

Moslimovia v Európe sú „lynčovaní“ ako boli Židia pred druhou svetovou vojnou, uviedol Erdogan
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan vyčistil žalúdok francúzskemu Emmanuelovi Macronovi a ďalším európskych vodcov, pričom označil jeho kolegov za fašistov a šampiónov islamofóbie, ktorí sa zúčastnili na „lynčovacej kampani“, informuje portál... Čítať ďalej
27 | 10 | 2020 | Marek Molnár


Podľa správy vysielateľa SVT operátor, ktorý s obeťou hovoril po telefóne, povedal nielen to, že hovor pravdepodobne nebol platný, ale spočiatku zaznamenal nesprávnu adresu. Prvý hovor, ktorý trval takmer desať minút, sa uskutočnil 10. mája o 6:37 ráno po tom, čo Afričan dievča znásilnil a vyhrážal sa mu nožom.

O 7:35 ráno dievča, ktoré bolo teraz na toalete s Lindhom, opäť zavolalo a polícii potvrdilo, že migrant je stále v byte vyzbrojený nožom. Lindh a obeť čakali na políciu, ale nezamkli dvere. Abubaker údajne vošiel a Lindha ubodal na smrť. Potom dievča znásilnil druhýkrát v rovnakej miestnosti, v ktorej Lindh umieral.

Po rozhodnutí poľského Najvyššieho súdu o potratoch prerušili demonštranti nedeľné omše
Demonštranti v Poľsku prerušili v nedeľu omše na protest proti rozhodnutiu Najvyššieho súdu z minulého týždňa, ktoré zakázalo eugenické potraty nenarodených detí so zdravotným postihnutím. Téme sa venuje portál Breitbart. Čítať ďalej
27 | 10 | 2020 | Diana Zaťková


Policajti konečne dorazili do bytu o 8:10 a prerušili útok migranta. To už, žiaľ, Lindh ležal na zemi v kaluži krvi a nejavil známky života. SVT uvádza, že polícia sa k postupu pri incidente nevyjadrila, pretože bol postúpený interným vyšetrovateľom.

Prípad nie je jediným prípadom vraždy, ktorého sa migranti tento rok vo Švédsku dopustili. V júli 21-ročného muža počas útoku na autobus v Kirune 99-krát bodli afganskí migranti.

Traja afganskí štátni príslušníci, muž a jeho dvaja synovia, boli neskôr zatknutí pre údajnú vraždu. Prokurátori tvrdili, že vražda bola motivovaná kultúrou cti.

Profesor Krčméry: Druhú vlnu koronavírusu ovplyvnilo u nás najmä šesť udalostí
Druhá vlna COVID-19 udrela aj na Slovensku plnou silou. Uvedomuje si to aj uznávaný profesor a infektológ Vladimír Krčméry. Čítať ďalej
27 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.