"Vláda je v rozklade a s ňou aj Plán obnovy," pripomína poslanec Ferenčák
27 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

"PLÁN OBNOVY, na základe ktorého príde na Slovensko 6 mld. eur, ponúka šancu na podporu veľkých zmien v živote spoločnosti. Táto vláda sa viac samosprávam vyhrážala, zneužívala ich, ako pomohla. Ale je tu čas na zmenu," myslí si Ján Ferenčák.


"Z diskusie, ktorú mala Únia miest Slovenska a ktorej som členom vyplynula požiadavka, aby do Plánu obnovy bola zakomponované nasledujúce" - píše v statuse na sociálnej sieti Ján Ferenčák.
Požiadavky

- reforma územnej samosprávy a miestnej štátnej správy a na túto reformu vyčleniť 500 miliónov eur
- aby vychádzala zo 6 pilierov mechanizmu obnovy a odolnosti, čo sú aj rámce, ktoré akceptuje EÚ
- rovnako žiada podporiť obnovu historických budov a pamiatok
- jedným zo 6 pilierov je aj zmierovanie regionálnych rozdielov.

Schôdzka prezidentky s ministrom financií potvrdila,že plán obnovy nie je, tvrdí Fico
Výstup zo stretnutia prezidentky SR Zuzany Čaputovej a ministra financií SR Eduarda Hegera (OĽANO) potvrdil, že v prípade národného plánu obnovy nemá vláda nič v rukách. Na pondelkovej tlačovej konferencii opozičnej strany Smer-SD to uviedol jej... Čítať ďalej
28 | 09 | 2020 | TASR

Vláda kašle na regióny

"Vláda Petra Pellegriniho sa vyrovnávaniu regionálnych rozdielov intenzívne venovala. Z celkového počtu rokovaní vlády, nadpolovičná väčšina bola v regiónoch Slovenska. Táto vláda ani jedno! Hoci si uvedomujem, že asi pandemická situácia čiastočne obmedzuje organizáciu takéhoto výjazdu. Aspoň sa ich hádky uskutočňovali len v Bratislave."
Vláda v rozklade a šance Plánu obnovy

"Podstatné je však iné. Či vláda, ktorá je v totálnom rozklade bude schopná v Bruseli vôbec rokovať o Pláne obnovy a aj požiadavke reformy štátnej a verejnej správy."

"Heger ako garant slovenského Plánu obnovy sa totiž viac venuje každodenným politickým rokovaniam o záchrane koalície, zároveň manažuje okrem svojho rezortu aj zdravotníctvo, takže na podstatné veci zrejme nebude čas. "
Starostovia potrebujú pomoc

Uvidíme. Bola by to však jedna premárnená šanca neurobiť niečo pre starostov a primátorov ako aj pre regióny, ktoré potrebujú pomoc.

(Medzititulky red. HD.)

Slohové cvičenie na tému Plán obnovy (Vladimír Bačišin)
15 | 03 | 2021 | sefredaktor