SNS vyzýva Fica a Pellegriniho, aby iniciovali hlasovanie o dôvere premiérovi
27 | 03 | 2021 I tasr

Mimoparlamentná SNS vyzýva šéfa Smeru-SD Roberta Fica a lídra Hlasu-SD Petra Pellegriniho, aby bezodkladne iniciovali mimoriadnu schôdzu Národnej rady (NR) SR na vyslovenie nedôvery premiérovi.


TASR o tom informovala hovorkyňa SNS Zuzana Škopcová.

Na mimoriadnej schôdzi má podľa strany vystúpiť aj prezidentka SR Zuzana Čaputová, aby poslancom vysvetlila, že Igor Matovič (OĽANO) nemôže byť premiér.

"Veríme, že sa v Národnej rade SR nájde 76 poslancov, ktorí vyjadria nedôveru Igorovi Matovičovi. Ukáže sa však aj skutočný postoj strany Za ľudí a politický postoj strany Sloboda a Solidarita. Toto divadlo musí bezodkladne skončiť a môže ho ukončiť len mimoriadna schôdza NR SR. Matovič demisiu nikdy nepodá. Je to jediná právna cesta, ako táto vláda môže skončiť," tvrdí SNS.

Strana tiež hovorí o porušovaní Ústavy SR. Skonštatovala, že prezidentka prekročila svoje právomoci, keď Matoviča vyzvala na demisiu. Podľa SNS mala hlava štátu vystúpiť v parlamente a osloviť poslancov, pretože len oni môžu vysloviť nedôveru Matovičovi.

Fico aj Pellegrini už nedávno uviedli, že chcú počkať na vývoj situácie v súvislosti s koaličnou krízou a následne využijú svoje možnosti, ktoré ako opozícia majú k dispozícii. Premiéra Matoviča opakovane vyzývali na demisiu. Za jediné možné riešenie považujú predčasné voľby. Naďalej pokračujú v zbere podpisov na vyhlásenie referenda za predčasné voľby.

Čas pravdy a odplaty príde! Odkazuje rómsky kráľ Róbert I. premiérovi a poslancom OĽaNO
V parlamentných prieskumoch síce Igor Matovič doslova prepadol, no zdá sa, že v jednej skupine podporu stále má. Rómovia údajne stoja za ním, o čom majú svedčať aj ich vyjadrenia na facebookovom profile Podporujeme Igora Matoviča. Rómsky kráľ má... Čítať ďalej
27 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik