Pozor! Zapáliť si cigaretku na ulici nesmiete, može vás to stáť až 1 659 eur
27 | 03 | 2021 I Diana Zaťková

Príkazy a zákazy. Fajčiar to má v dnešnej dobe naozaj ťažké. Nie len, že nemôže fajčiť vo vnútorných priestoroch, na zastávkach MHD, v práci, v reštaurácii, v bare....Už nemôže nikto fajčiť ani vonku na ulici či v prírode. Proste skoro nikde. Jediné miesto, kde môžete fajčiť tak zostáva váš domov. 


Od 15. marca 2021 sa povinnosť prekrytia dýchacích ciest rozšírila na nosenie respirátora vo všetkých interiéroch. V exteriéroch je naďalej možné mať prekryté horné dýchacie cesty nielen respirátorom, ale aj rúškom, šálom alebo šatkou, informuje portál startitup.sk.

Ako vo všetkých pravidlách, aj v tých o rúškach existujú výnimky, no fajčiarov medzi nimi nenájdete. Dodržiavanie epidemiologických opatrení je prísne. Jednoducho povedané, zapáliť si cigaretku na ulici nesmieš.
Policajti pokutujú fajčiarov

Webnoviny informujú, že to potvrdila aj hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva SR Daša Račková.„Takáto činnosť nie je uvedená medzi výnimkami z povinnosti prekrytia horných dýchacích ciest.“ Či sa ti to páči, alebo nie, ak si zapáliš cigaretu, policajti ťa môžu pokojne pokutovať. Sankcie zostávajú v blokovom konaní vo výške do 1 000 eur a v správnom konaní do 1 659 eur.

"Vláda je v rozklade a s ňou aj Plán obnovy," pripomína poslanec Ferenčák
"PLÁN OBNOVY, na základe ktorého príde na Slovensko 6 mld. eur, ponúka šancu na podporu veľkých zmien v živote spoločnosti. Táto vláda sa viac samosprávam vyhrážala, zneužívala ich, ako pomohla. Ale je tu čas na zmenu," myslí si Ján... Čítať ďalej
27 | 03 | 2021 | Ivan Brožík


Infikovať sa vírusom dá pokojne aj cez vydychovaný cigaretový dym. „Dym z cigariet obsahuje nielen toxíny a karcinogény, ale môže tiež obsahovať kvapôčky z dýchacích ciest od fajčiara, ktoré môžu prenášať vírus,“ dodala Račková.

„Vzhľadom na momentálnu epidemiologickú situáciu chceme vyzvať aj fajčiarov, aby rešpektovali opatrenia Úradu verejného zdravotníctva SR pri ohrození verejného zdravia a dodržiavali tak zákaz vychádzania a pohybovania sa na verejnosti bez prekrytia horných dýchacích ciest, píše sa na ich webovej stránke ÚVZ SR.

V nedeľu si opäť prestavíme čas a urobíme tak ešte zopárkrát. Covid totiž predĺžil striedanie času
Rok 2021 mal byť posledným, keď si Európania posunú ručičky na hodinkách. V októbri, pri návrate k zimnému času, o 60 minút späť. Dlhoročný model striedania letného a zimného času totiž pred dvoma rokmi zrušil Európsky parlament. Zdá sa však, že... Čítať ďalej
27 | 03 | 2021 | Diana Zaťková