Poľsko plánuje vyplácať výsluhový dôchodok pre služobné zvieratá
27 | 03 | 2021 I Diana Zaťková

Našli preživších v zrútených budovách, vypátrali utečencov, pašerákov drog a výbušnín a pomáhali ovládnuť nepriateľský dav. Všetko výmenou za jedlo a ubytovanie - a občasné potľapkanie a pohladenie.


Ale keď príde čas odchodu do dôchodku, štátna starostlivosť o psy a kone, ktoré slúžia v poľskej polícii, pohraničnej stráži a u hasičov, sa končí. Rozdajú ich bez akýchkoľvek záruk pre ich budúce blaho, upozorňuje portál Breitbart.

Po odvolaniach dotknutých členov služby ministerstvo vnútra navrhlo novú legislatívu, ktorá by týmto zvieratám udelila oficiálny štatút a začalo vyplácať dôchodok, aby pomohol pokryť často nákladné účty za starostlivosť, ktorým čelia ich noví majitelia.

Minister vnútra Mariusz Kaminski označil návrh zákona za „morálny záväzok“, ktorý by mal dostať jednomyseľnú podporu. V parlamente by mal byť predložený na schválenie tento rok.

Super správa: V Česku úspešne otestovali liek proti všetkým hlavným mutáciám COVID-19!
Zastaviť šírenie COVID-19 po celom svete sa prakticky nedarí. A to j preto, že sa objavujú stále nové a nové mutácie. Teraz však prišla skvelá správa, že v Česku úspešne otestovali liek proti všetkým hlavným mutáciám tejto... Čítať ďalej
27 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik


Peniaze z dôchodku „budú určite veľkou pomocou a uľahčia veci,“ uviedol Pawel Kuchnio, psovod varšavskej polície a dodal, že psy v dôchodku si takmer vždy vyžadujú nákladnú lekársku starostlivosť, napríklad na roky namáhané zadné kĺby.

Slawomir Walkowiak (50), bývalý policajt, ​​ktorý sa stará o služobné psy a kone v dôchodku v jedinom poľskom útulku s názvom „Kútik pre veteránov“, tvrdí, že pravidelné platby štátu by zmiernili obavy z účtov, ktoré dosahujú tisíce zlotých mesačne.

"Tieto zvieratá pracovali pre štát, odviedli svoju prácu dobre a mali by mať nárok na zdravotnú starostlivosť a riadny dôchodok - v prípade koní na zelených pastvinách," uviedli policajti.

Ruský moderátor to neodhadol. Po jeho moralizujúcej kampani vracajú sibírske ženy úder
27 | 03 | 2021 | Diana Zaťková