Ruský moderátor to neodhadol. Po jeho moralizujúcej kampani vracajú sibírske ženy úder
27 | 03 | 2021 I Diana Zaťková
Ženy v Jakutsku, jednom z najchladnejších regiónov Ruska, zahlcujú Instagram zábermi v bikinách. Má to byť odpoveď pre miestneho televízneho moderátora, ktorý mladú generáciu označil za nemorálnu, keďže zverejňuje „odhalené“ fotografie na Instagrame. Jeho moralizujúca kampaň mala úplne opačný efekt, informuje portál RT.




Moderátor televízneho programu vysielaného v Ruskej republike, ktorá je oficiálne známa pod pôvodným menom Sakha, si zjavne myslel, že je dobré kritizovať mládež za to, že sa fotí príliš odhalená. Podľa neho fotografie propagujú nemorálne hodnoty. Dokonca sa čudoval, ako ich príbuzní môžu pripustiť také pochybné správanie.

Na podporu svojho stanoviska moderátor Oleg Kolesov,  použil fotografiu z pláže miestnej modelky, ktorú  považoval za „nedôstojnú“. To však nemal robiť!

Dotknutá modelka Elena Egorova sa nezdržala. Pobúrená pokusom o verejné zahanbenie a neoprávneným použitím jej fotky v spravodajstve, požaduje od kanála verejné ospravedlnenie. Na počudovanie, fotografia nevyzerala nijako zvlášť oplzlo.

Ruská vakcína dobýva svet, len v EÚ akosi stagnuje jej schválenie
Rusko bolo prvou krajinou na svete, ktorá dala do obehu vakcínu proti koronavírusu. Zároveň aj prvou krajinou, kde sa začalo očkovať. Napriek tomu je aktuálne v Rusku zaočkovaných menej ako päť percent populácie. Čítať ďalej
27 | 03 | 2021 | Diana Zaťková


"Na tejto fotografii vyzerám skôr ako šťastné dieťa. Ako inak ma majú fotiť v plážovom rezorte? Nosiť kožuch alebo hidžáb? Možno nemám vôbec právo na fotografovanie? “ zúrila modelka.

Príspevky Egorovej na sociálnych sieťach čoskoro prilákali aj hnev iných žien a získala ich plnú podporu. A začali zverejňovať svoje vlastné "polonahé" obrázky.

Čuduj sa svete, ale iniciatívu podporili aj miestni muži, hoci mnohí určite nie so solidárnych dôvodov. "Televízny moderátor je pitomec, ale z nejakého dôvodu by som sa mu chcel poďakovať," napísal jeden z nich.

Počty kresťanov v Rusku klesajú. Medzi mladými je populárnejší islam
Nový prieskum verejnej mienky WCIOM odhalil, že viera v kresťanského Boha v Rusku klesá s každou generáciou. V krajine sa zvýšil počet ateistov a, čo je zarážajúce, najmä u mladých vzrastá popularita moslimskej viery, informuje portál Russia... Čítať ďalej
27 | 03 | 2021 | Diana Zaťková