Ako RTVS propagandisticky zavádza
27 | 03 | 2021 I Gustáv Murín

To, že od nástupu Matovičovej zločinnej vlády slúži RTVS ako nekritický propagandistický amplión tohto zla za naše koncesionárske poplatky, iste už mnohí zaznamenali. Ale že nás bude vo svojom „najdôveryhodnejšom“ spravodajstve zavádzať zmesou hoaxov a fake news, treba opakovane pripomínať.


Najnovšie prišli na podporu psychicky labilného premiéra s tvrdením, že britskí vedci v prestížnom vedeckom časopise Science potvrdili, že toľko kritizované branné cvičenie, do ktorého nás nahnal samozvaný Spasiteľ Matovič, vraj oddialilo druhú vlnu pandémie a „kúpilo nám“ mesiac času navyše?!!

Najskôr by sme sa mali pozastaviť nad tým, čím je takto „kúpený čas“ (ak by sme tomu tvrdeniu uverili) prínosom, keď sme hneď na to spadli medzi najviac postihnuté krajiny covid-pandémiou? No, ale pozrime sa tej fanfarónskej správe bližšie na zúbok a zistíme, čo si každý mohol domyslieť sám. Autormi tejto propagandistickej štúdie nie sú samotní britskí vedci, ale piati z celkovo 11-tich sú zo Slovenska a v zastúpených inštitúciách prevažujú najmä tie slovenské a Matovičovou vládou dotované v pomere 4:3.

Jarčuška, ktorého financuje Pfizer, presadzuje povinné očkovanie
Vakcína. Slovo, ktoré v súčasnosti azda najviac rezonuje po celom svete. Je tomu tak aj u nás, pretože i Slovensko sa pozerá na vakcínu ako najúčinnejšiu zbraň ako zastaviť šírenie COVID-19. Čítať ďalej
13 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Vrcholom úslužnosti „najdôveryhodnejšieho“ spravodajstva ale je, že nám už neprezradili, ako medzi autormi priam žiaria mená Jarčuška a Krajčí. Mimochodom, nie je to po prvý krát, čo si títo dvaja urobili zo Slovákov a Sloveniek pokusné morčatá. Pripomíname, že nikto si na také celoplošné dobrodružstvo vo svete netrúfol a tiež nikto nedopadol potom tak zle, ako táto krajina v rukách Matoviča, Krajčího a Jarčušku.
A pikoška na záver

Nejde o seriózny vedecký článok, ale správu zo dňa 23. marca 2021, ktorá nevyšla v hlavnom vydaní seriózneho časopisu Science, ale len v jeho DOI forme, čo je forma elektronického publikovania, kde sa zmestí naozaj všetko bez dôkladnej vedeckej oponentúry. (niečo ako blog, pozn. red.)

No a úplná perla na záver: táto správa Jarčuško-Krajčího netvrdí, ako to vyplynulo zo spravodajstva RTVS, že celoplošné testovanie je samospasiteľné (veď to by im naozaj v Science neprešlo), ale že okrem neho je nutná ešte aj karanténa pozitívne testovaných (cit. „Modelling indicated that this decrease could not be explained solely by infection control measures, but required the additional impact of isolation and quarantine of household members of those testing positive.“ ).

To sú kotrmelce verejnoprávneho vriťolezectva, čo poviete?

Škandál, Slovensko zrušilo objednávku miliónov vakcín. Krajčí ukázal prstom aj na profesora Jarčušku!
Slovensko nemá dostatok vakcín, napriek tomu, ešte za ministrovania Mareka Krajčího, odmietlo takmer štyri milióny vakcín. Nevyužili sme údajne opciu na ich nákup, a tak dostaneme menej vakcín Pfizer a Johnson & Johnson. O časť z nich prídeme... Čítať ďalej
26 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik