Uhrík varuje: Slováci pozor, Europarlament schválil nové dane. Proti som bol len ja!
26 | 03 | 2021 I Michal Filek

Europoslanec Milan Uhrík píše na sociálnej sieti o novej dani, ktorú včera schválil Európsky parlament. Nezabudol pripomenúť, že zo slovenských poslancov bol jediný proti. "To je niečo neskutočné. Stačí dať europoslancom v Bruseli veľké platy a hneď zabudnú, koho záujmy majú obhajovať," pohoršuje sa Uhrík. 


"Keď sa na úrovni EÚ schválil nový 750 miliardový balík pomoci pre členské štáty, tak toho boli plné titulky masmédií. To, že doposiaľ sa z tohto balíka reálne nevyčerpalo ani euro však akosi zabúdajú spomenúť. A to, že na oplátku si EÚ schvaľuje nové, nazvime to pravým menom - federálne dane, masmédiá tiež akosi zamlčiavajú," začal svoj status odídenec od Kotlebu.


Únia si vraj jednoducho zmyslela, že jej súčasné príjmy nestačia, a na to, aby mohla "viac ľuďom pomáhať" (veď ako inak) potrebuje od ľudí a od štátov vytiahnuť viac nových zdrojov, čiže peňazí. Najrýchlejšie sa má zaviesť nová európska daň z nerecyklovaných plastov.


"Mimochodom, za zlepšenie recyklácie plastov by som zahlasoval aj ja všetkými desiatimi. Ale nie tak, že máme za plasty platiť poplatky komisii do Bruselu!" podotkol.


Eurokomisár Šefčovič pritom včera v Europarlamente zároveň vyhlásil, že sa k nám blíži 3. vlna epidémie! "To len keby náhodou niekto chcel byť optimista, tak aby si uvedomil, že tu už dávno nejde o nejakú epidémiu, ale len o nechutnú politiku. Ak bude treba, tak ohlásia aj desať vĺn, pokiaľ sa tie nové dane neschvália a tie stovky miliárd nerozdajú do vreciek správnym ľuďom a vládam."




Takto, podľa Uhríka, hlasovali slovenskí europoslanci:


PROTI novým daniam a odvodom do EÚ hlasoval: Uhrík (REPUBLIKA)


ZDRŽAL SA: Radačovský, Jurzyca (SaS)


ZA hlasovali všetci ostatní: SMERáci, progresívci, OĽaNO, atď.


Uhrík: Nemá EÚ iné problémy? V Bruseli sa rokuje o obrovských sumách na migráciu, azyl a integráciu
Europoslanec Milan Uhrík potvrdzuje to, na čo pred niekoľkými dňami upozornil Jaroslav Paška z SNS. EÚ má na najbližšie roky v pláne vydať obrovské sumy na migrantov. Kým naše obyvateľstvo chudobnie a Slováci živoria, únii leží na srdci viac... Čítať ďalej
24 | 03 | 2021 | Petra Demková