Pokračovanie v trojkoalícii bez SaS by bolo neodpustiteľnou zradou partnera, tvrdí zaľuď Benčík
26 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Koalícia sa v takej podobe, ako ju poznáme, otriasa v základoch. Nateraz z nej vystúpila SaS s tým, že ak odstúpi premiér Igor Matovič, vráti sa. Bez nej ale nechce o novom zložení rokovať Ján Benčík zo strany Za ľudí, čo jasne vyjadril aj vo svojom statuse.


Strany SaS a Za ľudí šli istý čas spoločne v šíku ruka v ruke proti Igorovi Matovičovi a žiadali jeho demisiu. Tú podmieňovali svojou účasťou v koalícii. Posledné dni ale ukázali, že šéfka Za ľudí Veronika Remišová si vie predstaviť novú koalíciu aj bez Sulíkovej SaS. Toto ale kategoricky odmieta jej poslanec v Národnej rade Ján Benčík. Úplne jasne to okomentoval na sociálnej sieti.
Najmä kvôli občanom je neprijateľné a nedôstojné predlžovanie vládnej krízy

„Po vyhlásení Richarda Sulíka a SaS, že by nikdy nerokovali o trojkoalícii bez Za ľudí, pretože by to považovali za zradu, je podľa mňa nevyhnutné prehlásiť to isté. Pokračovanie v trojkoalícii bez SaS a potvrdenie dezinterpretácie krízy zo strany Igora Matoviča a OĽaNO by bolo neodpustiteľnou zradou partner. Aj princípov morálky, ktorá musí platiť aj v politike,“ ozrejmuje hneď v úvode sJán Benčík.

„Aby som predišiel rôznym „zaručeným“ chýrom, považujem preto za dôležité prehlásiť, že pokračovanie v trojkoalícii je za týchto okolností pre mňa neprijateľné,“ dodáva kategoricky člen a poslanec Za ľudí.

&id=110726843787585

Benčík verí, že rovnako sa zachová aj poslanecký klub a strana Za ľudí. Ktorej oficiálnym stanoviskom je pokračovanie vo štvorkoalícii a odchod Igora Matoviča z postu premiéra.

„Najmä kvôli občanom je neprijateľné a nedôstojné predlžovanie vládnej krízy v čase pandémie. Kríza ohrozuje ich zdravie, život, normálne fungovanie aj zdroje ich obživy či podnikania. Riešiť v tejto situácii detinské vrtochy a zákulisné hry jedného človeka je absurdné,“ konštatuje v samom závere svojho statusu Ján Benčík.

Hlásenie o vodných stavoch - hladina klesá. Benčík mínus
"Po vyhlásení Richarda Sulíka a SaS, že by nikdy nerokovali o trojkoalícii bez Za ľudí, pretože by to považovali za zradu, je podľa mňa nevyhnutné prehlásiť to isté." Oznámil Ján Benčík, poslanec koaličných Za ľudí. Čítať ďalej
25 | 03 | 2021 | Ivan Brožík