Policajná naháňačka na diaľnici D4: Vodiča BMW zastavil až náraz po prestrelení pneumatík
26 | 03 | 2021 I Timotej Dudka

Vodič BMW ignoroval svetelné a zvukové signály k zastaveniu a nespomalil ani po varovných výstreloch do vzduchu. Polícia ho musela zastaviť až výstrelom do pneumatík a následným nárazom do zvodidiel, informuje Nový Čas.


Na diaľnici D4 v Bratislave sa strhla policajná naháňačka a streľba. Po tom, ako vodič osobného auta značky BMW, ktorý jazdil bez zapnutých bezpečnostných pásov a bez používania smeroviek, ignoroval zvukové a svetelné signály pohotovostnej motorizovanej jednotky (PMJ) k zastaveniu vozidla.

„Nemal zapnutý bezpečnostný pás a tiež nepoužil smerovku pri zmene smeru jazdy. Z uvedených dôvodov sa ho policajti rozhodli predpísaným spôsobom zastaviť. Pričom použili výstražné svetelné a zvukové znamenia,“ uviedla bratislavská krajská policajná hovorkyňa Veronika Martiniaková. S tým, že vodič nereagoval na výzvu k zastaveniu a začal pred policajtmi unikať po novootvorenej diaľnici D4.



Nezastavili ho ani varovné výstrely do vzduchu, a tak bola polícia nútená zastaviť vozidlo prestrelením pneumatík, po čom narazilo do stredových zvodidiel na diaľnici D4. „Napriek opakovaným výzvam policajtov na zastavenie vozidla vodič s vozidlom pokračoval v rýchlej jazde, policajt v zmysle zákona o Policajnom zbore použil donucovacie prostriedky,“ konštatuje hovorkyňa polície. „Pri dopravnej nehode nedošlo k zraneniam, ktoré by si vyžiadali lekársku pomoc. Dôvod takéhoto konania vodiča a jeho spolujazdca je v štádiu šetrenia bratislavských policajtov,“ uzavrela.

Pri nehode na D1 pri Prešove sa zranili dve osoby, diaľnica je uzavretá
Pri dopravnej nehode na D1 neďaleko Prešova sa vo štvrtok popoludní zranili dve osoby. Čítať ďalej
01 | 10 | 2020 | TASR