Matovič môže pokojne rezignovať. Bezvládie nám nehrozí!
26 | 03 | 2021 I Michal Filek

Bezvládie na Slovensku nehrozí. Strana Sloboda a Solidarita na facebooku reaguje na včerajšie slová ministra a budúceho premiéra Eduarda Hegera, ktorý  v TV JOJ obhajoval to, že Igor Matovič ešte nepodal demisiu. Tvrdil totiž, že ak by Matovič odstúpil, padla by celá vláda.


"Bezvládie nehrozí, aspoň nie horšie, ako máme teraz - bez šiestich ministrov, s pozastavenou činnosťou parlamentu. Chodí nám veľa otázok, že prečo chceme od Igora Matoviča, aby podal demisiu a tak znefunkčnil vládu," píše strana v statuse.

Podľa nich to však nehrozí.

"Podaním demisie Igora Matoviča, ktoré sľúbil po odchode M. Kolíkovej a R. Sulíka, nenastane žiadne bezvládie. Ústava to hovorí jasne: Vláda v demisii by bola poverená vykonávaním svojej funkcie až do vymenovania novej vlády. Z toho dôvodu nič nestojí v ceste, aby Igor Matovič podal demisiu už dnes a umožnil tak novému premiérovi viesť rokovania o novej vláde."

Ak premiér podá demisiu, padne vláda a to je nezodpovedné, tvrdí Heger
Podľa ministra financií premiér nepodal demisiu z jednoduchého dôvodu. Automaticky by padla vláda a Slovensko dnes nemá čas na ďalšie právne naťahovačky, ktoré súvisia s vymenovaním novej. Informuje o tom portál HN. Čítať ďalej
26 | 03 | 2021 | Diana Zaťková