Krajčí nedodržal slovo a neodvolal Ficovho nominanta z kauzy predraženého CT
26 | 03 | 2021 I Timotej Dudka

Dnes už exminister zdravotníctva Marek Krajčí už na začiatku decembra tvrdil, že vymení riaditeľa Stredoslovenského ústavu srdcových a cievnych chorôb (SÚSCCH) Juraja Frajtra, nominanta Smeru-SD. Ten v minulosti stál za predraženým CT prístrojom v Pieštanoch. V čase Krajčího demisie, teda viac ako 3 mesiace po tomto tvrdení, sa však nevyhlásilo ani len výberové konanie na nového šéfa ústavu, píšu Aktuality.


Meno Juraja Frajta, ktorý je riaditeľom SÚSCCH od roku 2012 za vlády Smeru-SD, sa spája aj v kauze predraženého tendra na vybavenie Nemocnice sv. Michala.

Hoci začiatkom decembra bývalý minister Krajčí tvrdil, že Frajta nahradí a deň po tomto tvrdení vyhlási výberové konanie, koncom marca nie je ani len vymenovaná výberová komisia.

Exminister Krajčí síce výberové konanie vyhlásil. Dodnes však nebola riadne ustanovená výberová komisia. A tak ústavu stále šéfuje Frajt. O jeho pozíciu sa pritom hlásilo osem uchádzačov. Ktorí do stanoveného termínu, teda do 8. januára, poslali aj prihlášky.

Šebej: Objednať vedome menej vakcín je kriminálne. Krajčího a Matoviča treba hnať na zodpovednosť!
Bývalý poslanec František Šebej sa v statuse na facebooku rozčúlil nad informáciami, podľa ktorých minister Krajčí objednal o 4 milióny vakcín menej, ako mohol. Informáciu dnes priniesli hnonline.sk a dennikn.sk. Čítať ďalej
26 | 03 | 2021 | Michal Filek

Čelil kritike

Frajt pred časom čelil kritike dnešného štátneho tajomníka ministerstva financií Marcela Klimeka. Ten ho označil ako Ficovho odborníka na predražené CT-čká. V tom čase sa Klimek vyjadril k Frajtovi skrz blogu.„Prečo musia záujmy štátu v jeho najväčších nemocniciach zastupovať ľudia zo zdravotníckeho biznisu? Odpovede pozná každý súdny človek. Ako aj na otázku, či sa pochybné kšefty v zdravotníctve na úkor pacientov, lekárov a sestričiek odchodom Pavla Pašku z parlamentu skončili,“ uviedol.

Táto téma spôsobila nemalý rozruch vďaka ministrovi obrany Jaroslavi Naďovi (OĽaNO) v diskusnej relácii Na telo. Kde bol spolu s poslancom a členom Hlasu-SD Richardom Rašim. „Poviem vám čo je papalášizmus, pán Raši. Papalášizmus je mať vilu v Chorvátsku, na ktorú ste si nemohli zarobiť,“ uviedol Naď. Raši sa bránil, že vilu v Chorvátsku nevlastní. „Nechcete, aby sa hovorilo o tom, že máte v Chorvátsku vilu a že je napísaná na vášho nominanta,“ zareagoval Naď. Narážal práve práve na Juraja Frajta zo SÚSCCH.

Škandál, Slovensko zrušilo objednávku miliónov vakcín. Krajčí ukázal prstom aj na profesora Jarčušku!
Slovensko nemá dostatok vakcín, napriek tomu, ešte za ministrovania Mareka Krajčího, odmietlo takmer štyri milióny vakcín. Nevyužili sme údajne opciu na ich nákup, a tak dostaneme menej vakcín Pfizer a Johnson & Johnson. O časť z nich prídeme... Čítať ďalej
26 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik