Ak premiér podá demisiu, padne vláda a to je nezodpovedné, tvrdí Heger
26 | 03 | 2021 I Diana Zaťková

Podľa ministra financií premiér nepodal demisiu z jednoduchého dôvodu. Automaticky by padla vláda a Slovensko dnes nemá čas na ďalšie právne naťahovačky, ktoré súvisia s vymenovaním novej. Informuje o tom portál HN.


Minister financií Eduard Heger vysvetľuje, že premiér Igor Matovič podľa neho demisiu nepodal, lebo by padla celá vláda. Tvrdí, že predseda vlády má ísť za prezidentkou s demisiou až vtedy, keď bude kompletný zoznam ministrov zrekonštruovanej vlády.

Heger zároveň nepovažuje za správne, že z vlády odchádzajú ministri. "Opúšťať bojisko počas boja nie je dobré riešenie," povedal v relácii Na hrane na TV Joj. Tvrdí, že rokovania o rekonštrukcii vlády aj naďalej pokračujú. "My sme pred nikým dvere nezabuchli," reagoval na pozastavenie účasti SaS v koalícii.

Na otázku, či bude novým premiérom, Heger odpovedal: "Ak budem postavený pred túto otázku, tak sa jej postavím čelom."

Igor Matovič sa konečne objavil. Vytešuje sa, že EÚ rokuje s Joe Bidenom
Zatiaľ, čo koaličná kríza na Slovensku neutícha a už niekoľko dní sa drží na svojom vrchole, premiér mlčí. Po niekoľkých dňoch sa predsa len ozval. Čo ho zaujalo natoľko, že sa opäť vrhol na Facebook? Americký prezident Joe Biden.... Čítať ďalej
26 | 03 | 2021 | Petra Demková


Za prezidentkou s presným zoznamom

Podľa Hegera by sa tak malo predísť bezvládiu. "Kto bude prijímať opatrenia, keď tu nebude vláda?" pýta sa. "Je zodpovedné, aby premiér prišiel za prezidentkou s presným zoznamom. Podanie demisie premiéra je pád vlády," zdôraznil.

Heger tvrdí, že najbližšie dni sa bude rokovať. Je podľa neho dôležité, ako sa zachovajú koaliční partneri.  "Koaliční partneri musia zasadnúť za rokovací stôl, aby sme priniesli zoznam členov zrekonštruovanej vlády," povedal s tým, že cieľom má byť stabilná a dôverujúca si vláda. "Ak máme spoločný cieľ, tak sa určite dohodneme," poznamenal.

Pozastavenie účasti v koalícii od SaS




Richard Sulík vo štvrtok oznámil, že SaS pozastavila svoju účasť v koalícii, kým premiér nepodá demisiu. Rokovania má podľa SaS viesť ten, koho prezidentka Zuzana Čaputová poverí zostavovaním novej vlády.

Spätne sa ukazuje, že Matovič si chcel Sputnikom posilniť svoju pozíciu, myslí si nemecký analytik
"Spätne sa ukazuje, že Matovič chcel vakcínou Sputnik posilniť svoju pozíciu v súboji s koaličnými partnermi", píše nemcký analytik na portáli Euronews. Pripomína, že všetko to odštartovalo dovozom vakcíny Sputnik V z Ruska. Čítať ďalej
26 | 03 | 2021 | Gabriel Matta


Šéf SaS deklaroval pripravenosť svojej strany rokovať o štvorkoalícii, odmieta trojkoalíciu bez Za ľudí. "Takúto zradu SaS nikdy nespáchala, ani nespácha," uviedol.

Tvrdí, že vláda nateraz povalená nie je a partneri môžu aj bez SaS pokračovať v trojkoalícii, ak majú dostatok mandátov. Podotkol však, že strana Za ľudí mala ako prvá predsedníctvo "s témou odchodu z vlády" a SaS sa na ich stranu pridala, lebo videli problémy vo vláde a z kolegiality.

Uhrík varuje: Slováci pozor, Europarlament schválil nové dane. Proti som bol len ja!
Europoslanec Milan Uhrík píše na sociálnej sieti o novej dani, ktorú včera schválil Európsky parlament. Nezabudol pripomenúť, že zo slovenských poslancov bol jediný proti. "To je niečo neskutočné. Stačí dať europoslancom v Bruseli veľké platy a... Čítať ďalej
26 | 03 | 2021 | Michal Filek