Severná Kórea uskutočnila už druhé raketové cvičenie v priebehu štyroch dní
25 | 03 | 2021 I Marek Molnár

Severná Kórea vypálila dve balistické rakety, ktoré dopadli do Japonského mora. Uviedlo tokijské ministerstvo obrany, informuje portál RT.


Severná Kórea „mohla vystreliť“ balistické rakety, uviedla japonská pobrežná stráž začiatkom štvrtka miestneho času a vyzvala lode, aby sa „nepribližovali k padajúcim objektom“.

"Mohla to byť balistická strela. Nespadla na japonské územie a predpokladá sa, že sa nedostala do japonskej výlučnej ekonomickej zóny," uviedol novinárom hovorca japonského ministerstva obrany.

Neskôr sa ukázalo, že vo štvrtok ráno zo severokórejskej provincie Hamgyong boli odpálené dve rakety, informovala juhokórejská tlačová agentúra Yonhap s odvolaním sa na armádne zdroje. Soul neuviedol žiadne podrobnosti o druhu vystrelených rakiet s tým, že juhokórejská armáda analyzuje údaje spolu s USA.

Izraelská armáda omylom odhalila s testovacími miestami na Covid-19 aj tajné vojenské základne
Izraelská armáda neúmyselne zverejnila umiestnenie tajných základní po zverejnení príliš dôkladného zoznamu testovacích miest na Covid-19. Chyba bola neskôr opravená, informuje portál RT. Čítať ďalej
24 | 03 | 2021 | Marek Molnár


„Naša armáda udržiava pozíciu neustálej pripravenosti v rámci úzkej koordinácie medzi Južnou Kóreou a USA so zvýšeným monitorovaním a bezpečnosťou,“ uviedli vo vyhlásení úradníci.

Ide o druhé vypálenie rakiet zo Severnej Kórey v rozpätí štyroch dní. V nedeľu boli z Onchonu vystrelené dva projektily, ktoré spadli do Žltého mora medzi Kórejským polostrovom a Čínou. Predstavitelia USA a Južnej Kórey uviedli, že išlo o riadené strely krátkeho doletu. Pchjongjang túto situáciu nekomentoval.

EÚ príliš „váha“ so schválením ruskej vakcíny, tvrdí regionálny riaditeľ WHO pre Európu
Regionálny riaditeľ Svetovej zdravotníckej organizácie pre Európu uviedol, že kontinent „skutočne potrebuje“ ruskú vakcínu Sputnik V. EÚ zápasí s nedostatkom schválených vakcín, informuje portál RT. Čítať ďalej
24 | 03 | 2021 | Marek Molnár