Nová vláda so staronovým obsahom? Iba sa tvária, že riešia problém, píše Juraj Čurný
25 | 03 | 2021 I Imrich Kovačič

Je to z môjho pohľadu neuveriteľné, ale črtá sa možnosť, že celá rekonštrukcia vlády by sa mohla skončiť tým, že Heger by bol novým premiérom, prišli by noví ministri financií resp. zdravotníctva a vrátili by sa takmer všetci ministri, ktorí doteraz podali / ohlásili demisiu (Krajniak, Sulík, Kolíková, Korčok, Gröhling), píše Juraj Čurný na svojom Facebookovom profile.


Terajší premiér by dostal špeciálne pre neho vytvorenú trafiku v podobe nového vicepremiérskeho postu s nulovou zodpovednosťou ale nekonečnými možnosťami na vlastný marketing a mocenské boje s akýmkoľvek oponentom. Skúste si predstaviť, čo by sa dialo keby pri rekonštrukcii vlády v roku 2018 niečo také “prešlo” RF.





Rád by som pri tejto príležitosti pripomenul osud federálnej vlády Ladislava Adamca, ktorú sformoval 3.12.1989 s pomerom postov komunistických a nekomunistických ministrov v pomere 15:5. Vydržala presne jeden týždeň a po čoraz väčších demonštráciách a jednoznačnom odmietnutí občanmi už 7.12. rezignoval Ladislav Adamec.


Vládnu nám psychopati, hulváti, bezohľadní asociáli a bývalí mafiáni, tvrdí Chmelár
Na Slovensku zúri nielen pandémia, ale i vládna kríza. Padli jej za obeť šiesti ministri, no ani to ju nespomalilo. A to aj preto, že premiér Matovič, odstúpenie ktorého by možno mnohé vyriešilo, sa na tento krok nechystá. K celej situácii sa... Čítať ďalej
24 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik

Prečo to pripomínam?

Takto to dopadne keď sa nerieši podstata problému, ale prevládne zámer tváriť sa, že sa problém rieši. A ja len pripomínam, že nedôvera vláde v jej doterajšom zložení je na úrovni 81%. Tak si neviem predstaviť aká by bola keby tento variant sa aj uskutočnil. A ani núdzový stav so zákazom demonštrácií tu nebude večne...





Úplne do absurdna by to došlo keby sa na svoj post vrátil aj minister Krajčí (veď podľa slov IM to bola najabsurdnejšia demisia).





Tak som veľmi zvedavý, ktorí politici využijú túto možnosť, povedané slovami Jana Wericha z Pekárovho cisára, “jít se historicky znemožnit”.



Remišová: „Z vlády dnes odchádza ministerka, na ktorej prácu som bola najviac hrdá.“ Vytesať do kameňa
Dnes sa s ministerkou Kolíkovou lúčila Veronika Remišová. „Z vlády dnes odchádza ministerka, na ktorej prácu som bola najviac hrdá,“ povedala. Pravda je pritom taká, že je ťažké nájsť jedinú vec, za ktorú by mala žať Máriá Kolíková celonárodné... Čítať ďalej
23 | 03 | 2021 | Robert Bačinský